Yalnız Mesajı Göster

Ananaslı Parfe

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananaslı Parfe



Ananaslı Parfe tarifi

için Malzemeler :

� Sıvı Şanti (çırpılmış) 1000 g
� Ananas püresi 600 g
� İtalyan marengası 250 g
� Pandispanya patı 2 adet

İtalyan Marengası İçin

� Toz şeker 1000 g
� Su 375 g
� Yumurta beyazı 480 g Ananaslı Parfe

yemeğinin hazırlanışı:

İtalyan marengası için toz şeker ve su 125°C�de kaynatılır Hazırlanan şurup kabartılmış yumurta beyazının içersine ağır ağır boşaltılır ve mikserde orta hızda 15 dakika çırpılır

Bir kap içersinde İtalyan marengası ile ananas püresi karıştırılır ve içersine çırpılmış şanti ilave edilir

Bombe kalıbın yarısına kadar yapılan karışım konulur Daha sonra 1 cm kalınlığında pandispanya konulup şekerli su (şurup) ile ıslatılır

Kalan karışım ile kalıbın tamamı doldurulur ve en üstü ince kesilmiş bir adet pandispanya patı ile kapatılır

-10/-14°C�de 5-6 saat dondurulur Kalıp sıcak suya batırılıp servis tabağına ters yüz edilir Çırpılmış şanti ile süslemesi yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla