Konu
:
Ananaslı Parfe
Yalnız Mesajı Göster
Ananaslı Parfe
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ananaslı Parfe
Ananaslı Parfe tarifi
için Malzemeler :
� Sıvı Şanti (çırpılmış) 1000 g
� Ananas püresi 600 g
� İtalyan marengası 250 g
� Pandispanya patı 2 adet
İtalyan Marengası İçin
� Toz şeker 1000 g
� Su 375 g
� Yumurta beyazı 480 g
Ananaslı Parfe
yemeğinin hazırlanışı:
İtalyan marengası için toz şeker ve su 125°C�de kaynatılır
Hazırlanan şurup kabartılmış yumurta beyazının içersine ağır ağır boşaltılır ve mikserde orta hızda 15 dakika çırpılır
Bir kap içersinde İtalyan marengası ile ananas püresi karıştırılır ve içersine çırpılmış şanti ilave edilir
Bombe kalıbın yarısına kadar yapılan karışım konulur
Daha sonra 1 cm kalınlığında pandispanya konulup şekerli su (şurup) ile ıslatılır
Kalan karışım ile kalıbın tamamı doldurulur ve en üstü ince kesilmiş bir adet pandispanya patı ile kapatılır
-10/-14°C�de 5-6 saat dondurulur
Kalıp sıcak suya batırılıp servis tabağına ters yüz edilir
Çırpılmış şanti ile süslemesi yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul