Konu
:
Muzlu Aglayan Kek
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Aglayan Kek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Aglayan Kek
M A L Z E M E L E R
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 muz
kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
kakao sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao
H A Z I R L A N I S I
1
Kek için önce yumurta ve şekeri çırpın
Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin
Biraz çırptıktan sonra ununu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın
En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış kalıba bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırında 30 dk
pişirin
2
Fırından çıkartın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın
Sonra soğumaya bırakın
3
Kek soğuduktan sonra krem şantinin yarısını üzerine sürün ve muzları enine ikiye bölün, kekin üzerine yerleştirin, kalan krem şantiyle muzların üzerini kapatın
4
Kakao sosu için bütün malzemeleri karıştıra karıştıra pişirin
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra kekin üstüne kaşıkla gezdirerek dökün
Buzdolabında 1-2 saat bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul