Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Ekler

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Ekler



Çilek EklerMalzemeler
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 Tutam tuz
2 Tatlı kaşığı tozşeker
100 gram margarin
1 Paket kabartma tozu
2 Adet yumurta
2 Su bardağı un
1 Su bardağı dolusu çilek
2 Su bardağı krema
Yarım çay bardağı pudraşekeri

Hazırlanışı
· Yarım su bardağı süt ve yarım su bardağı su ile 2 tatlı kaşığı tozşekeri ve küçük küplere böldüğünüz margarini bir tencerede karıştırarak bir taşım kaynatın
· Unu eleyerek bir kaba alın
· Kaynamakta olan karışıma bir kerede boşaltın
· Aynı zamanda hepsini iyice karıştırın
· Hamur top haline geldikten sonra tencereyi ocaktan indirin
· Soğumaya bırakın
· 10 dakika sonra kabartma tozunu ilave edin
· Karıştırarak hamura yedirin
· Yumurtaları kırıp, mikserde çırpın
· Çırpılmış yumurtaları hamura karıştırın
· Hamur sıkacağı veya bir kaşık yardımıyla hamurdan küçük parçalar koparıp, yağlı kağıtla kaplanmış bir fırın tepsisine sıralayın
· Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun
· 250 derecede 25 dakika pişirin
· Pişen ekler hamurlarını sıcakken tepsiden alın
· Ortadan ikiye kesin
· Çilekleri yıkayın
· Küçük küçük doğrayın
· Kremayla karıştırın
· Çilekli kremayı tüm parçaların arasına sürün
· Kapaklarını kapatın
· Üzerine pudraşekerini serpip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla