Konu
:
Engadin
Yalnız Mesajı Göster
Engadin
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Engadin
Engadin tarifi
için Malzemeler :
� Toz şeker 250 g
� Ceviz 200 g
� Badem ezmesi 180 g
� Krem Şanti 125 g
� Süt 70 g
Engadin
yemeğinin hazırlanışı:
İç Malzemesi
Şeker, bir kabın içinde renk alıncaya kadar karamela yapılır
Karamelanın içine önce süt ve daha sonra diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılır, kaynatılır ve düz tepsiye veya mermere dökülerek soğumaya bırakılır
Tartın tamamlanması
Buzdolabında bekletilen tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, kalıptan taşan hamurlar alınır
Tart hamurunun içine önceden pişirilip, soğutulmuş iç malzeme yerleştirilir ve yayılır
Tart kalıbına doldurulan iç malzeme, plaka şeklinde açılmış sable hamuru ile kapatılır
Tartın üzerine gösterilen şekiller verilir
180 0C�lik fırında 35-40 dakika pişirilir
Fırından çıkan tartlar soğuduktan sonra üzerine çikolatalı fondan sıkılır ve yarım ceviz konulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul