Yalnız Mesajı Göster

Kuru Meyvalı Ve Pekmezli Muffin

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Meyvalı Ve Pekmezli Muffin




Kuru Meyvalı ve Pekmezli Muffin

=Malzemeler=

- 2 adet yumurta

- 1 su bardagi zeytinyagi

- 2 yemek kasigi yogurt

- 2 yemek kasigi kulek pekmezi ( Bu kati bir pekmez oldugu icin ben suyla yumusatip ekledim, ya da 1 cay bardagi normal pekmez)

- 1 tatli kasigi karbonat

- 1 tatli kasigi vanilya

- 1,5 kap kepek unu (Un miktarini malzemenize gore ayarlayin Pekmez, yogunlukta fark yaratabilir)

- 1-2 yemek kasigi esmer seker (ben 1 yemek kasigi ekledim, arzunuza gore daha da artirabilirsiniz Bu sekilde hafif sekerli oldular O yuzden pistikden sonra ustlerine biraz recel surdum)

- 2-3 adet kuru erik, 2 adet kuru incir, 2-3 adet hurma, 1 cay bardagi kadar kuru sultana uzumu

- 2 yemek kasigi kadar ceviz kirigi

=hazırlanışı=

- Firininizi 180 C ye ayarlayin

- Yumurtalari derin bir kabda cirpin Yagi ekleyin

- Kuru meyvalari akan suyun altinda yikayin Meyvalarin iri olanlarini minik minik dograyip yarim bardak ilik su icinde (yumusamalari icin) 10 dk kadar bekletin

- Meyvalari beklettiginiz suyu suzerek, pekmezi katin ve karistirarak pekmezin erimesini saglayin

- Yumurtali karisima pekmezli suyu ilave edin Yogurdu ve vanilyayi katip karistirin

- Kepek ununu yavas yavas ekleyin Uzerine karbonati serpin ve karistirin (Benim malzemem 1,5 kap kadar un aldi)

- Ben Ege icin yaptigimdan muffin kaliplarina doktum boyle yemesi daha kolay onun icin) Ama siz normal kek kalibi kullanabilirsiniz

- Isinmis firina atin Benim keklerim 20 dk gibi bir surede pistiler

- Ben keklerim soguduktan sonra uzerine firca ile gul receli suyundan

surdum Guzel bir aroma katti

Alıntı Yaparak Cevapla