Yalnız Mesajı Göster

Çikolata Hazinesi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Hazinesi



Çikolata Hazinesi

Malzemeler:
Pandispanya:
1 poşet Dr Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
9-10 yemek kaşığı su
1 su bardağı kavrulmuş ve öğütülmüş fındık
Dolgu:
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kaplama:
1 paket Dr Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
1 poşet Dr Oetker Çikolatalı Sos
2,5 çay bardağı süt
40 g çikolata rendesi
Hazırlanışı:
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın Fındık kırığını da ilave edip iyice karıştırın ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Soğutup enlemesine ikiye kesin
Dolgu: Bıçak yardımı ile üst patın ortasından 14 cm çapında bir yuvarlak çıkartın Çıkarttığınız pandispanyayı ufalayın Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve ufaladığınız pandispanyayı da ilave ederek iyice karıştırın Bu karışımı pastanın alt patının üzerine sürün İkinci patı kapatın
Kaplama: Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpın 1 su bardağını ayırıp kalanıyla pastayı kaplayın Çikolatalı sosu 2,5 çay bardağı süt ile 1-2 dakika kaynatarak pişirin İyice soğutup ayırdığınız pasta kreması ile çırpın ve pastanın üzerindeki boşluğa dökün Çikolata rendesi ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin


Alıntı Yaparak Cevapla