Konu
:
Çikolata Hazinesi
Yalnız Mesajı Göster
Çikolata Hazinesi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolata Hazinesi
Çikolata Hazinesi
Malzemeler:
Pandispanya:
1 poşet Dr
Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
9-10 yemek kaşığı su
1 su bardağı kavrulmuş ve öğütülmüş fındık
Dolgu:
1 poşet Dr
Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kaplama:
1 paket Dr
Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
1 poşet Dr
Oetker Çikolatalı Sos
2,5 çay bardağı süt
40 g çikolata rendesi
Hazırlanışı:
Pandispanya:
Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın
Fındık kırığını da ilave edip iyice karıştırın ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Soğutup enlemesine ikiye kesin
Dolgu:
Bıçak yardımı ile üst patın ortasından 14 cm çapında bir yuvarlak çıkartın
Çıkarttığınız pandispanyayı ufalayın
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve ufaladığınız pandispanyayı da ilave ederek iyice karıştırın
Bu karışımı pastanın alt patının üzerine sürün
İkinci patı kapatın
Kaplama:
Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpın
1 su bardağını ayırıp kalanıyla pastayı kaplayın
Çikolatalı sosu 2,5 çay bardağı süt ile 1-2 dakika kaynatarak pişirin
İyice soğutup ayırdığınız pasta kreması ile çırpın ve pastanın üzerindeki boşluğa dökün
Çikolata rendesi ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul