Konu
:
Karidesli Kereviz Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Karidesli Kereviz Dolması
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karidesli Kereviz Dolması
Karidesli Kereviz Dolması
Malzemeler
2 adet kereviz
45 ml
zeytinyağı
tuz
500 gram patates
250 gram süt kreması
2 adet defne yaprağı
75 gram karides
1 adet limonun suyu
frenk soğanı
Yemeğin Tarifi
Kerevizleri soyun, üst ve alt kısımlarını düz kesin
Enlemesine ikiye bölün
Kaynar tuzlu suda defne yaprağı ve limon suyu ile 35-40 dakika pişirin
Soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın
Bu arada patatesleri kabuklarıyla kaynar tuzlu suda 20-25 dakika haşlayın
Süzüp ılıkken kabuklarını soyun ve ezin
Yarım kerevizleri 1,5 cm
kalınlığında kalacak şekilde bir kaşıkla oyun
Çıkan parçalar ve kremayı el blenderi yardımıyla ile kerevizler iri kalacak şekilde püre haline getirip patates ve turpla karıştırın
Tuz ve karabiber ekin
Püreyi oyulmuş kerevizlerin içine doldurun, fırın tepsisine yerleştirin
200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında kereviz dolmalarını 25 dakika pişirin
Yağı kızdırın, karidesleri orta ateşte 2-3 dakika kızartın Tuz ve karabiber ekin
Karidesleri dolmaların üzerine koyun ve frenk soğanı ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul