Yalnız Mesajı Göster

Karidesli Kereviz Dolması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karidesli Kereviz Dolması



Karidesli Kereviz Dolması




Malzemeler

2 adet kereviz
45 ml zeytinyağı
tuz
500 gram patates
250 gram süt kreması
2 adet defne yaprağı
75 gram karides
1 adet limonun suyu
frenk soğanı

Yemeğin Tarifi
Kerevizleri soyun, üst ve alt kısımlarını düz kesin Enlemesine ikiye bölün Kaynar tuzlu suda defne yaprağı ve limon suyu ile 35-40 dakika pişirin Soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın

Bu arada patatesleri kabuklarıyla kaynar tuzlu suda 20-25 dakika haşlayın Süzüp ılıkken kabuklarını soyun ve ezin

Yarım kerevizleri 1,5 cm kalınlığında kalacak şekilde bir kaşıkla oyun Çıkan parçalar ve kremayı el blenderi yardımıyla ile kerevizler iri kalacak şekilde püre haline getirip patates ve turpla karıştırın Tuz ve karabiber ekin

Püreyi oyulmuş kerevizlerin içine doldurun, fırın tepsisine yerleştirin

200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında kereviz dolmalarını 25 dakika pişirin

Yağı kızdırın, karidesleri orta ateşte 2-3 dakika kızartın Tuz ve karabiber ekin

Karidesleri dolmaların üzerine koyun ve frenk soğanı ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla