Konu
:
En Faydalı Besinler Nedir
Yalnız Mesajı Göster
En Faydalı Besinler Nedir
09-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
En Faydalı Besinler Nedir
En Faydalı Besinler
En Yararlı Besinler
Dünyada her kültür ve coğrafyada yararlı olduğu belirilen evrensel besinler şöyle sıralandı:
1
Dutsu meyveler (dut çilek böğürtlen vb
)
2
Baklagiller (Fasulye nohut mercimek vb
)
3
Taze süt ve süt ürünleri
4
Sadece ot yiyerek beslenen hayvanların eti
5
Kabuklu meyveler (fındık ceviz vb
)
Her kategorinin sağlık açısından en önemli özelliği ise şöyle sıralandı:
1
Dutsu meyveler tatlı olmalarına rağmen düşük şeker oranlarıyla vücuda çok yararlılar
Kalori açısından düşükler
Hafızayı güçlendirip kansere karşı da birebirler
2
Baklagiller ise lifli yapılarından dolayı diyet için çok faydalı
İnsanlara tokluk hissi verip fazla yemekten alıkoyuyor
3
Taze süt ve süt ürünleri ise protein sayesinde sağlık deposu işlevi görüyor
Kemikler cildin tazelenmesi ve kansere karşı hücrelerin güçlenmesi açısından çok yararlı
4
Kötü şöhretine rağmen etin ihmal edilmemesi gerekiyor
Etin içinde yer alan fosfor demir ve bakır A D vitaminleriyle B vitamini bileşikleri beden için olmazsa olmaz besinler
5
Kabuklu meyveler özelikle kalp sorunları çekenler için birebir
Kalp hastalıkları riskini düşürürler
Kolesterolü düşürmek için faydalılar
Bu listenin dışında elma yeşil çay soğan sarımsak ve her türlü yeşil sebze de tüketilmesi gereken faydalı besinler olarak sıralandı
Yeşil çay
Mesane kolon nefes borusu pankreas rektum ve mide kanserlerine yakalanma riskini azaltır
Kilo kontrolünü kolaylaştırır
Nar
Antiokidanlar bakımından zengindir
Kan basıncını dengeler damarları korur ve tümörlerin büyümesini engeller
Elma
Akciğer kanseri astım ve diyabete karşı korur
Kemik güçlendiren K vitamini içerir
Yemeklerden 30 dakika önce tüketildiğinde iştahı bastırmaya yardımcı olur
Brokoli
Tüm kanser risklerini azaltır
Mineral ve vitamin oranları çok yüksektir
Ayrıca vücudu toksinlerden arındıran kimyasallara sahiptir
Yumurta
Doğanın en kusursuz yiyeceği olarak tanımlanıyor
Protein bakımından zengin ama kalorisi düşük
Beyni korur ve göz sağlığını güçlendirir
Kırmızı et
İşlemden geçirilmemiş kırmızı et omega-3 bakımından zengindir
Makul miktarda tüketildiğinde kanserden korur
Protein ve B12 vitamini kaynağı
Fındık-fıstık
Haftada 5 kez tüketmek kalp krizi ve kalp hastalığı riskini yüzde 30-50 arasında azaltıyor
Her gün için 25 gramlık badem ceviz fıstık fındık yeterli
Süt
Vitamin mineral ve yararlı bakteriler bakımından zengin olan süt kanserle savaşan CLA asidini de içerir
Somon
En iyi anti-aging gıdası
Omega-3 beyni ve kalbi korur
Ruh halini dengeler ve kan şekerini düzenler
Fasulye
Kiloyu dengeler kan şekerini düzenler
Kolon kanseri ve kalp hastalığından korur
Günlük tavsiye edilen lif miktarı 25-38 gram
Bir fincan fasulye ise 11-17 gram lif içerir
Yaban mersini
Kanserden koruyan antioksidanlar içerir ve hafızayı güçlü kılar
Lif bakımından zengindir
Soğan – sarımsak
Mide prostat yemek borusu kanserlerine karşı korur
Kalp hastalığı riskini yüzde 20 azaltır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul