Konu
:
Kıyma Saklama Yöntemi
Yalnız Mesajı Göster
Kıyma Saklama Yöntemi
09-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıyma Saklama Yöntemi
Kıyma Saklama Yöntemi
Pratik kıyma saklama yöntemi
Uzmanlar sağlıklı beslenmek için dondurulmuş et ürünlerini sadece bir kez çözdürüp kullanmak gerektiğini önemle belirtiyor
Birden fazla kez dondurup çözdürmek besin değerinin düşmesine ve zararlı bakterilerin üremesine neden olur
Kıymayı buzlukta ihtiyaç duyacağımız kadar parçalar halinde saklamak için pratik bir öneri:
•Kıymayı ağzı kilitlenen bir naylon buzluk poşetine koyun
•Kıymayı düz bir zemine koyup üzerine bastırıp düzleştirin
•Poşetin içinde hava kabarcıklarının kalmamasına özen gösterin
•Bir cetvel yardımıyla, birer kullanımlık kıyma parçaları oluşturun
•İhtiyacınız olduğunda, bir parçayı kırıp ya da mutfak makasıyla kesip alabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul