Yalnız Mesajı Göster

Kıyma Saklama Yöntemi

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıyma Saklama Yöntemi



Kıyma Saklama Yöntemi

Pratik kıyma saklama yöntemi

Uzmanlar sağlıklı beslenmek için dondurulmuş et ürünlerini sadece bir kez çözdürüp kullanmak gerektiğini önemle belirtiyor

Birden fazla kez dondurup çözdürmek besin değerinin düşmesine ve zararlı bakterilerin üremesine neden olur

Kıymayı buzlukta ihtiyaç duyacağımız kadar parçalar halinde saklamak için pratik bir öneri:



•Kıymayı ağzı kilitlenen bir naylon buzluk poşetine koyun

•Kıymayı düz bir zemine koyup üzerine bastırıp düzleştirin

•Poşetin içinde hava kabarcıklarının kalmamasına özen gösterin

•Bir cetvel yardımıyla, birer kullanımlık kıyma parçaları oluşturun

•İhtiyacınız olduğunda, bir parçayı kırıp ya da mutfak makasıyla kesip alabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla