Konu
:
2012 Ygs Sınavı Kimler Başvurabilir
Yalnız Mesajı Göster
09-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
2012 ygs kimler başvurabilir
2012 ygs kimler girebilir
Öğrenim durumları aşağıdakilerden birine uyanlar 2012 YGS'ye (Sınavsız Geçiş dâhil) başvurabilirler:
2011-2012 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim lisesi) son Sınıfında okumakta olan öğrenciler,
Ortaöğretim kurumlarının son Sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar,
Ortaöğretim kurumlarının dışarıdan bitirme Sınavlarına girenler,
Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar,
Orta Öğrenimlerini yabancı ülkelerde yapanlardan durumları yukarıdakilerden birine uyanlar
Ayrıca durumları yukarıdakilerden birine uyan yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan adaylar da 2012-ÖSYS’ye başvurabilirler ancak bu adaylar, 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programları kontenjanlarına yerleştirilmezler
Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenlerden 5203 sayılı Kanun ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile Saklı Tutulan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olanlar, 2012-ÖSYS’ye başvurabilirler
Bu adaylar 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programlarına yerleşme hakkı kazanmaları durumunda söz konusu kontenjanlara yerleştirilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul