Konu
:
Kuzu Etli Enginar Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Enginar Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Enginar Nasıl Yapılır
Kuzu Etli Enginar Tarifi
Kuzu Etli Enginar nasıl yapılır
Oktay Usta'nın Kuzu Etli Enginarıdır arkadaşlar
Malzemeler
6 enginar
300 gr
kuzu eti
1 soğan
2 defne yaprağı
2 diş sarımsak
Tane karabiber
sıvıyağ
Tuz
Su
Beşamel sos için:
1 çorba k
un
2 su b
süt
Tuz, karabiber
Muskat, sıvıyağ
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
Tencereye enginarları dizin
Üzerine sıcak su ilave edin
Üzerine zeytinyağı,tuz ve toz şeker ilave edin ve enginarları pişirin
Başka bir tencereye sıvıyağı alın
Üzerine 300 gr
kuzu etini ilave edin ve kuzu Etileri suyu çekene kadar karıştırın
1 adet soğanı yemeklik kesin
Etlerin üzerine soğanı,2 adet defne yaprağını sarımsağı,tane karabiber ilave edin
En son etlerin üzerine sıcak su ilave edip kuzu etini pişirin
Beşamel sos için bir tencereye sıvıyağı alın ve 1 çorba kaşığı un ilave edin ve unu kavurun
Daha sonra üzerine 2 su bardağı sütü ilave edin
Üzerine tuz ,karabiebr ve muskat rendesi ilave edip beşamel sosu kaynamaya bırakın
Fırın kabına pişen eninarları dizin
Enginarların içine kuzu etlerini ilave edin
Etlerin üzerine beşamel sosu dökün
Üzerine kaşar peynir rendesi serpip önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul