Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Enginar Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Enginar Nasıl Yapılır



Kuzu Etli Enginar Tarifi

Kuzu Etli Enginar nasıl yapılır


Oktay Usta'nın Kuzu Etli Enginarıdır arkadaşlar


Malzemeler

6 enginar

300 gr kuzu eti

1 soğan

2 defne yaprağı

2 diş sarımsak

Tane karabiber

sıvıyağ

Tuz

Su


Beşamel sos için:


1 çorba k un

2 su b süt

Tuz, karabiber

Muskat, sıvıyağ


Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi


Yapılışı

Tencereye enginarları dizinÜzerine sıcak su ilave edinÜzerine zeytinyağı,tuz ve toz şeker ilave edin ve enginarları pişirinBaşka bir tencereye sıvıyağı alınÜzerine 300 grkuzu etini ilave edin ve kuzu Etileri suyu çekene kadar karıştırın

1 adet soğanı yemeklik kesinEtlerin üzerine soğanı,2 adet defne yaprağını sarımsağı,tane karabiber ilave edinEn son etlerin üzerine sıcak su ilave edip kuzu etini pişirin


Beşamel sos için bir tencereye sıvıyağı alın ve 1 çorba kaşığı un ilave edin ve unu kavurunDaha sonra üzerine 2 su bardağı sütü ilave edinÜzerine tuz ,karabiebr ve muskat rendesi ilave edip beşamel sosu kaynamaya bırakınFırın kabına pişen eninarları dizinEnginarların içine kuzu etlerini ilave edinEtlerin üzerine beşamel sosu dökünÜzerine kaşar peynir rendesi serpip önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin










Alıntı Yaparak Cevapla