08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahvaltıda Patates Tarifleri
Kahvaltıda Patates Çeşitleri
Kahvaltıda patates kızartması
Yumurtalı patates malzemeleri:
3 adet patates
2 ayumurta
2 kaşık sıvı yağ
1 kaşık tereyağı
Karabiber, pul biber, kekik
Tuz
Yumurtalı patates yapılışı:
Patatesleri küp küp doğrayın
Derin bir tavaya aldığınız yağda patatesleri ara sıra karıştırarak kızartın
Tuzunu ve baharatlarını ilave edin
Tam olarak piştikten sonra bir kasede çırptığınız yumurtaları, patateslerin üzerine ilave edip, yumurta pişene kadar (1-2 dk ) karıştırın
Afiyet olsun  
Patatesli börek malzemeleri:
4 Adet Yufka
2 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Su
1 Kahve Fincanı Su
İçi İçin:
4 Adet Patates
1/2 Demet Maydanoz
Karabiber
Kırmızı Pul
Tuz
Yumurta Sarısı(üzerine)
Patatesli börek tarifi:
Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayın Rendenin iri tarafıyla rendeleyin İnce kıydığınız maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyin İyice harmanlayın
İlk yufkayı düz bir zemine serin 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın İlk yufkanın üzerine sürün İkinci yufkayı yerleştirin Sekiz eşit parçaya ayırın Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun Sigara böreği sarar gibi sarın Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın
Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin Buzdolabında 1 gün bekletin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun  
Patates kızartması malzemeleri:
1 kg patates
1 çay bardağı sıvıyağ
1 demet taze sarımsak
3 büyük soğan
3 diş sarımsak
Karabiber, tuz
Patates kızartması yapılışı:
Patatesler yıkanıp bir tencereye konup su ilave edilip çok hafif haşlanır Haşlanınca ateşten alınıp suyu süzdürülür Kabukları soyulup çok ince halkalar şeklinde doğranır
Soğanlar da halka halka doğranır Tavada yağ kızdırılıp doğranmış soğanlar, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kavrulur Doğranmış patatesler de katılarak kısık ateşte 1-2 dakika kavrulur İnce doğranmış sarımsak, tuz ve karabiber katılır
Bir kapta 1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı su ile sulandırılır 4 diş sarımsak da ezilerek salçaya katılır
Salçalı sarımsak patateslere ilave edilip birkaç taşım kaynatılıp ateşten alınır Servis tabağına alınıp garnitür olarak kullanılır
Afiyet olsun 
|
|
|