Yalnız Mesajı Göster

Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Nasıl Yapılır



Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Tarifi

Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı nasıl yapılır


Malzemeler


150 gram bonfile

150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış)

150 gram piliç eti

2 çorba kaşığı tereyağı

100 gram domates sosu

2 diş sarımsak

1 adet domates

3 adet biber

Tuz karabiber kırmızıbiber


Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Yapılışı


Bonfile köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin Lavaş ekmekleri rulo yapın 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin Domates sosunu ilave edin

Lavaş ekmekleri tavadan alıp servis tabağına yerleştirin Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün Pişirilen etleri karışık olarak dizin Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin

Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Kırmızıbiberi yağda kavurup etlerin üzerine gezdirin Karabiber ve tuzunu ilave edip servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla