Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır



Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcan Oturtma nasıl yapılır


Malzemeler


200 gr kıyma

4 büyük patlıcan(4-5 cm kalınlıkla dilimlenmiş)

1 çay bardağı ayçiçek yağı (patlıcanı kızartmak için)

1 soğan (ince kıyılmış)

2 çorba kaşığı Sana 4 domates(dilimlenmiş)

4 adet yeşil biber(halka halka doğranmış)

Tuz,karabiber

1 su bardağı su


Patlıcan Oturtma Yapılışı

Bir tencereye Sana ve soğanları koyun, pembeleşinceye kadar kavurunÜzerine kıyma,tuz, karabiber ilave edinHepsini birlikte yine kavurun

2 Domatesleri ilave edin,sularını çekinceye kadar pişirin

3 Patlıcanları tavada,hafif pembe bir renk alıncaya kadar kızartınYağını süzerek düz bir tencereye alın

4 Kıymayı patlıcanların üzerine döşeyin Üzerlerine domatesleri koyunAralarına

yeşil biber serpinPatlıcanların üzerindeki kıyma ve domateslerin dağılmaması için suyu tencerenin kenarından verin

5 Orta hararetteki ateşte 20 dakika pişirin


•Patlıcanların acılarının gitmesi için,limonlu veya sirkeli suda yarım saat bekletin

•Patlıcanları iyice kurulayıp,öyle kızartın

•Patlıcanların hafif olması için,fırında pişirebilirsiniz

Attached Thumbnails










Alıntı Yaparak Cevapla