Yalnız Mesajı Göster

Fasulye Turşusu Yapılışı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulye Turşusu Yapılışı



Fasulye Turşusu


Fasulye Turşusu için gerekli olan malzemeler


2 kg taze fasulye

4 adet yeşil sivri biber

4 diş sarmısak

1 su bardağı kaya tuzu

4 su bardağı su

1 çay bardağı sirke


3 kg’lık bir kavanoz





Fasulye Turşusunun yapılışı


Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun

Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin 1 adet sivri biber ve 1 diş sarımsak koyun Tekrar fasulye yerleştirin Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin

4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın

Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin

Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin

Daha sonra yiyebilirsiniz Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla