Konu
:
Fasulye Turşusu Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Fasulye Turşusu Yapılışı
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasulye Turşusu Yapılışı
Fasulye Turşusu
Fasulye Turşusu için gerekli olan malzemeler
2 kg taze fasulye
4 adet yeşil sivri biber
4 diş sarmısak
1 su bardağı kaya tuzu
4 su bardağı su
1 çay bardağı sirke
3 kg’lık bir kavanoz
Fasulye Turşusunun yapılışı
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın
Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun
Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin
1 adet sivri biber ve 1 diş sarımsak koyun
Tekrar fasulye yerleştirin
Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin
4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin
1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın
Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün
Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin
Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin
Daha sonra yiyebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul