Yalnız Mesajı Göster

Mangal İçin Tavuk Terbiyesi Hazırlama

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mangal İçin Tavuk Terbiyesi Hazırlama



Mangal için Tavuk Terbiyesi Hazırlama


1 Kg beyaz etin terbiyesi için

1 Yemek kaşığı domates salçası,

1 Adet orta boy kuru soğan,

3 Diş sarımsak,

1 Yemek kaşığı yoğurt,

1 Çay bardağı ayçiçek yağı yeterlidir

Yeteri kadar Karabiber, Kimyon ve Tuz

HAZIRLANIŞI

Tavukları derin bir karıştırma kabın içerisine koyalım

Izgaralık tavukları tencerenin kenarına çekelim ve yan kısmına doğranmış kuru soğanı, doğranmış sarımsağı, yoğurdu, ayçiçeği yağını, tuzunu vs koyup iyice karıştıralım

Yaklaşık olarak tavuklar 6 saat kadar terbiyelenmiş vaziyette bekletilmelidir

Izgara yapacağımız zaman sotelenmiş tavukların üzerindeki kuru soğanları temizleyip ızgara üzerine dizelim Aksi takdirde soğanlar yanar ve kötü tat verir

Fazla miktarda kullanılan tuz eti sertleştirir Fazla kullanılan diğer baharatlar ise, etleri ızgara yaparken yanar kömür olur Pul, toz biber kuru kekik sosu hazırlarken kullanmayın Sebebini söyledim, etler pişirilirken bu baharatlar çabucak yanıyor ve kömür oluyor

Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla