Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır



Sebzeli Güveç Tarifi

Sebzeli Güveç nasıl yapılır


Sebzeli Güveç bir Oktay Usta yemeği arkadaşlar, bu aralar trend bu Oktay Usta'nın yemek tarifleri merak konusu Denemekte fayda var


Malzemeler


1 kg kemiksiz kuzu eti

5-6 Çorba kaşığı sıvıyağ

Yarım kg taze fasulye

2 Adet kabak

3 Adet patates

3 Adet domates

2 Adet dolma biber

1 Adet kırmızı dolma biber

12-15 Adet arpacık soğan

1 Diş sarmısak

Tuz, karabiber, kekik


Sebzeli Güveç Yapılışı

Güvecin dibini sarmısakla ovalayıp 2-3 çorba kaşığı sıvıyağla yağlayın

Bütün sebzeleri soyup yıkayın

Ufak parçalara kesip tuz ve karabiberle katıştırın

Eti kekikle karıştırın

Güvece sırayla et, fasulye, soğan, biber, kabak, patates ve domatesleri yerleştirin

Sebzelerin üzerine kalan yağı ve 15 su bardağı su ilave edin

Güveci folyo kağıtla kapatın

Fırında 1- 15 saat pişirin

Sıcak olarak servis yapın


Pişme süresi : Yaklaşık 1 veya 15 saat

Hazırlama süresi : 25 dakika

Kaç Kişilik 6










Alıntı Yaparak Cevapla