Konu
:
Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır
Sebzeli Güveç Tarifi
Sebzeli Güveç nasıl yapılır
Sebzeli Güveç bir Oktay Usta yemeği arkadaşlar, bu aralar trend bu Oktay Usta'nın yemek tarifleri merak konusu
Denemekte fayda var
Malzemeler
1 kg kemiksiz kuzu eti
5-6 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kg taze fasulye
2 Adet kabak
3 Adet patates
3 Adet domates
2 Adet dolma biber
1 Adet kırmızı dolma biber
12-15 Adet arpacık soğan
1 Diş sarmısak
Tuz, karabiber, kekik
Sebzeli Güveç Yapılışı
Güvecin dibini sarmısakla ovalayıp 2-3 çorba kaşığı sıvıyağla yağlayın
Bütün sebzeleri soyup yıkayın
Ufak parçalara kesip tuz ve karabiberle katıştırın
Eti kekikle karıştırın
Güvece sırayla et, fasulye, soğan, biber, kabak, patates ve domatesleri yerleştirin
Sebzelerin üzerine kalan yağı ve 1
5 su bardağı su ilave edin
Güveci folyo kağıtla kapatın
Fırında 1- 1
5 saat pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Pişme süresi : Yaklaşık 1 veya 1
5 saat
Hazırlama süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik 6
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul