08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Kahvaltılıklar
Kolay Kahvaltılık Tarifleri
Paçanga Böreği
Malzemeler:
2 adet yufka
100-150 gr pastırma (doğranmış)
1 su bardağı kaşar rendesi
1 adet domates
Yapılışı:
Yufkalar üst üste serilir ve 8’e bölünür Toplamda 16 adet parça olur
Domatesleri de 16 dilime kesin (önce 2 ye sonra 8 e)
Yufkaların kıyısına önce biraz pastırma 1 dilim domates birazda kaşar koyun ,Ve katlayın
Geri kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın
Yağda kızartılan börekleri kağıt peçete üzerine alın Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Kızarmış Kaşarlı Patates
Bir adet büyük veya iki adet orta boy patatesin kabuklarını soyup irice rendeleyelim Patatesleri tencerede kaynayan tuzlu suya atalım ve bir kaç dakika bekletelim Sonra patatesleri süzgece alıp süzdürelim ardından da kağıt havlu ile suyunu iyice alalım Tavaya iki kaşık yağ koyup kızdıralım
Patatesleri ister omlet yapar gibi bütün daire şeklinde, isterseniz porsiyonlar halinde (mücver gibi) tavaya koyalım Her iki yüzüde iyice kızarsın Tavadan almadan üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve tavanın altını kapatalım Küçük bir not isterseniz patatesleri çiğden haşlamadan da yapabilirsiniz ama kızartmadan önce patateslerin yine kağıt havlu ile suyunu iyice almayı ihmal etmeyin
DÜĞÜM POĞAÇA
Malzemeler :
1 paket yaş maya
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 adet yumurta (sarısı üzerine, akı içine)
Çörek otu ve susam
İsteğinize göre, peynir, patates, kıymalı iç yapabilirsiniz
Yapılışı :
Sütü sıcak olmayacak şekilde ısıtın Hamur kabınıza bu ısıtığınız sütü boşaltın ve içinde mayayı eritin Üzerine, sıvıyağ, yumurta akı ve tuzunu ilave ederek karıştırın Sonra da, unu azar azar ilave edin Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edin ve iyice yoğurun
Hamurun üzerini örtün ve 10 dakika bekletin
Bu arada iç malzemesini hazırlayabilirsiniz
Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın Bu yaptığınız bezeler, kabuk bağlamasın diye üzerini bez ile örtün
İlk yaptığınız yuvarlaktan başlayarak, bu bezeleri, düz bir zeminde oval bir şekilde açın Uzun kenarına içi malzemesini koyun ve rulo yapın Bir karıştan uzun bu ruloya düğün atın Bütün bezeleri, bu şekilde hazırlayın
Hamur oldukça yağlı olduğundan, fırın tepsisini yağlamadan, düğüm altta kalacak şekilde, poğaça hamurlarını aralıklı olarak dizin
Üzerine yumurta sarısı sürün Çörekotu veya susam serpin
Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalanması için bekletin
Daha sonra fırının ısısını 180 derece getirip hamurların üzeri kızarana kadar pişirin
Patatesli Omlet
Patatesleri (3 tane haşlanmış) püre haline getirin Sütü(1 su b), yumurtayı(4 yumurta), sıvıyağı(yarım çay b) ve unu(1 su bardağı elenmiş) patates püresiyle karıştırın Karışımı krep tavalarına kepçeyle paylaştırın ve çevirerek pişirin
Pişen kereplerin üzerlerine tereyağı sürün Aralarına dilimlenmiş domates, rendelenmiş kaşar, zeytin ve fesleğen yapraklarını dizin üzerine artan kaşarı da serpin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin
|
|
|