Yalnız Mesajı Göster

Düdüklü Tencerede Güveç Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düdüklü Tencerede Güveç Nasıl Yapılır



Düdüklü Tencerede Güveç Tarifi

Düdüklü Tencerede Güveç nasıl yapılır


Malzemeler

1 kilo dana kuşbaşı

2 adet domates

3 adet yeşil biber

1 tatlı kaşığı pulbiber

1tatlı kaşığı tuz

karabiber


Düdüklü Tencerede Güveç Yapılışı

Biberlerle domatesleri doğrayın kuşbaşıyla birlikte düdüklü tencereye koyun suyu bitene kadar kavurun üzerini aşacak kadar sıcak su koyup kapağını kapatın Kaynamayıp hava deliğini kapadıktan sonra 50 dakika orta ateşte pişirin kapağını açtıktan sonra karabiber serpin…


(NOT:karabiberi en son koymamızın sebebi başta koyarsak etimizi karartır)


Afiyet olsun…










Alıntı Yaparak Cevapla