08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Talaş Kebabı Nasıl Yapılır
Talaş kebabı tarifi
Talaş kebabı nasıl yapılır
Talaş kebabı

Malzemeler
- Dört su bardağı kadar un
- Beş kaşık yağ
- Bir fincan sıvıyağ
- Yarım su bardağı su
- Yeteri kadar tuz
İçi için malzemeler- Yarım kilogram kırmızı et
- İki büyük kuru soğan
- Bir kaşık katı yağ
- Bir büyük domates
- Bir yemek kaşığı salça
- Bir bardak su
- Bir adet yumurtanın sarısı
- Birkaç dal maydanoz
- Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
Yapılışı
1- Etleri küçük küçük doğrayarak bir tencereye koyalım Üstüne küçük küçük doğradığımız soğanı, bir kaşık yağı ilave ederek, etler suyunu çekene dek kavuralım
2- Etler suyunu çektiğinde üstüne doğradığımız domatesle salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavuralım Bu karışıma bir bardak suyu da ekleyerek, tencerenin kapağını kapatalım ve etlerin pişmesini bekleyelim
3- Etler piştiğinde kapağı açıp, etlerin suyunu çekmesini sağlayalım Bunun üstüne de tuzu, kıyılmış maydanozu, karabiber ve kekik ilave edip, karıştıralım Yemeği soğumaya bırakalım
4- Ayrı bir yerde elediğimiz unu, tuz ve bir kaşık yağ ilave ederek, ılık suyla hamur haline getirelim Hamur kıvamına geldiğinde üstüne nemli bez örtüp 20 dakika kadar dinlendirelim
5- Hamur bekledikten sonra 6 eşit parçaya bölelim Her parçasını merdaneyle açalım ve üzerine yağı sürelim Bunu da biraz beklettikten sonra elimizde uçlarını çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım ve ortasına hazırladığımız içten eşit miktarda koyalım İçi koyduktan sonra da bohça şeklinde katlayıp, yağlanmış tepsiye dizelim Talaş kebabı fırına verilmeden önce üzerine yumurta sarısı sürelim 200 derecelik fırında pişirdiğimiz kebabımızı, çıkardıktan sonra birkaç parçaya keserek, servis yapalım
|
|
|