Yalnız Mesajı Göster

İzmir Kebabı-İzmir Kebabı Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzmir Kebabı-İzmir Kebabı Tarifi



İzmir kebabı



GEREKLİ MALZEME


Yarım kilo kıyma

1 büyük soğan

2 dilim bayat ekmek

1 yumurta2 kaşık yağ

2 büyük domates

Yarım kaşık salça

2 bardak su

1 küçük demet kıyılmış maydanoz

Yeterince tuz, karabiber




YAPILIŞI


1 Koyun etinin but ve kaburga döşünden kemiksiz olarak torik balığının tirfilleri gibi tirfiller çıkarıp ve üzerindeki ince derilerini traş edip, soğan suyu, tuz ve pek az zeytinyağı ile iyice bulayıp bir gece bekletilir


2 Et, bir yağlı bir yağsız fırıldaklı şişe geçirilir Rüzgâr tutmayan bir yerde yan tarafta kebapları pişirecek şekilde uzunlamasına yakılmış kömürle çevire çevire pişirilir Alt kısmına da bir kap koyarak akan yağları orada toplanır Zaman zaman bu yağlardan dönen kebap üzerine sürülür Etin üst kısmı pişince çevire çevire pişen kısımları keskin bir bıçakla alınır, servis tabağına koyarak yanında garnitür ile servis yapılır










Alıntı Yaparak Cevapla