Konu
:
İzmir Kebabı-İzmir Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İzmir Kebabı-İzmir Kebabı Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzmir Kebabı-İzmir Kebabı Tarifi
İzmir kebabı
GEREKLİ MALZEME
Yarım kilo kıyma
1 büyük soğan
2 dilim bayat ekmek
1 yumurta2 kaşık yağ
2 büyük domates
Yarım kaşık salça
2 bardak su
1 küçük demet kıyılmış maydanoz
Yeterince tuz, karabiber
YAPILIŞI
1
Koyun etinin but ve kaburga döşünden kemiksiz olarak torik balığının tirfilleri gibi tirfiller çıkarıp ve üzerindeki ince derilerini traş edip, soğan suyu, tuz ve pek az zeytinyağı ile iyice bulayıp bir gece bekletilir
2
Et, bir yağlı bir yağsız fırıldaklı şişe geçirilir
Rüzgâr tutmayan bir yerde yan tarafta kebapları pişirecek şekilde uzunlamasına yakılmış kömürle çevire çevire pişirilir
Alt kısmına da bir kap koyarak akan yağları orada toplanır
Zaman zaman bu yağlardan dönen kebap üzerine sürülür
Etin üst kısmı pişince çevire çevire pişen kısımları keskin bir bıçakla alınır, servis tabağına koyarak yanında garnitür ile servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul