Yalnız Mesajı Göster

Karışık Dolma Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Dolma Nasıl Yapılır



Karışık Dolma Tarifi

Karışık Dolma nasıl yapılır


Malzemeler


3 adet orta boy kabak

2 adet orta boy patlıcan

6 adet dolmalık biber

3 adet dolmalık kırmızıbiber

2 adet domates (kapak için)

250–300 gr dana kıyma

1 su bardağı dolmalık pirinç

1 çay bardağı sıvı yağ

2 adet domatesin rendesi

yarım demet maydanoz (isteğe göre)

2 adet orta boy kuru

1 çorba kaşığı domates salçası

2 su bardağı sıcak su

tuz, karabiber

kırmızı biber, kuru nane


Kıymalı harcın hazırlanması:


Pirinçleri 2-3 su yıkayıp ılık su içinde yaklaşık 30 dakika dinlendirin ve iyice süzün, domatesleri rendeleyin

Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağın, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın Harcınızın sulu olmasına dikkat edin


Dolma Yapımı:


Bir yemek kaşığı yardımı ile sebzelerin içini hazırladığınız harçla doldurun, Sebzelerin üst kısımlarından 1’er cm boşluk kalacak şekilde doldurun (çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterin çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak)


Doldurulmuş sebzeleri geniz ve çok derin olmayan tencereye dik ve sıkıca yerleştirin

2 yemek kaşığı salçayı sıcak su ile eritin ve dolmaların üzerine dökün, Sıvıyağ ekleyerek dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin Dolmalar çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir










Alıntı Yaparak Cevapla