Konu
:
Rosto Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Rosto Tarifleri
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rosto Tarifleri
Rosto nasıl yapılır
Rosto yapımı
Rosto Tarifleri
PÜRELİ ROSTO
Forumda Rosto tarifi goremeyince yillardir yaptigim tarifi paylasmak istedim
Malzemeler:
1 kg sigir eti (nuar)
4 kasik margarin (ben 2-3 kasik kadar siviyag kullaniyorum)
2 kuru sogan
1 havuc
3 domates veya 1 kasik salca
3 dis sarmisak
1 defne yapragi
5-6 tane karabiber
2 bardak sicak su
Puresi icin:
4 iri patates
1 kasik tereyag
1 cay bardagi sut
Bicakla bir kac yerinden deldiginiz nuari yagda cevirerek kizartin
Iri dogranmis sogani havucu, sarmisagi, karabiberi, tuzu, defneyi katarak kizarmaya 5 dakika daha devam edin
Domatesi veya salcayi kattiktan sonra suyuda ilave edip, orta ateste iki saati askin pisirin ( her yarim saatte bir eti ceviriyorum)
Gerekirse biraz su katin
Etin pismesine yakin patatesleri dograyip, haslayip, ezin yada kevgirden gecirin
Yagi sicak patateslere ekleyip hafif ateste karistirip ilik sutu ekleyin
Nuari tencereden cikarip kalan suyu ve sebzeleri (defne yapragini atiyoruz) ezin yada kevgirden gecirin dilimlenmis nuarin ve purenin yaninda sos olarak kullanin
Veya oldugu gibi ezmeden kullanin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul