Konu
:
Etli Enginar Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Etli Enginar Yemeği
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Enginar Yemeği
Etli enginar yemeği
Etli enginar yemeği tarifi
Etli enginar yemeği oktay usta
Etli enginar yemeği nasıl yapılır
Malzemeler
- Altı tane büyük boy enginar
- Yarım kilogram kuşbaşı doğranmış kırmızı et
- İki kaşık yağ
- İki orta boy kuru soğan
- İki tane büyük boy domates
- Bir adet limon
- Yeteri kadar tuz ve su
Yapılışı
1- Tencereye bir litre suyu bir yemek kaşığı tepeleme un ve bir limonun suyunu koyarak, iyice karıştıralım
2- Enginarların kabuklarını ve içerisindeki tüyleri iyice temizleyelim
Saplarını kesip, sadece baş bölümünü kullanalım
Baş bölümünü dörde bölüp, 1 numarada yaptığımız un ve limonlu suyun içerisine atalım
3- Bir başka tencereye kuşbaşı etimizi, küçük doğradığımız soğanı ve yağı ilave ederek, etler suyunu çekene kadar kavuralım
Bunun üstüne küçük doğradığımız domatesleri de ilave ederek, 5-6 dakika daha pişirelim
4- Ayıkladığımız enginarları unlu limonlu karışımın içinden alarak, kavurduğumuz etin üstüne koyalım
Enginarlar sararıncaya dek ara ara karıştıralım
5- Su ve tuz da ilave ettikten sonra enginarları karıştırıp, iyice pişebilmesi için tencerenin kapağını kapatalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul