Yalnız Mesajı Göster

Maklube Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maklube Nasıl Yapılır



Maklube Tarifi

Maklube Nasıl Yapılır


Çok değişik bir yemek tarifi ile sizi başbaşa bırakıyorum İsmi bile acayip değil mi? Maklube, kelime anlamıyla "ters çevirmek" mânâsına gelen, Ortadoğu`ya has ve binlerce yıllık geçmişi olan lezzetli bir yemektir Yemeğin en büyük özelliği servis şeklidir Bir sini içerisine tencere ters çevrilip tepesine vurularak kalıp şeklinde çıkarılan et ve pilav ayrı bir haz ve estetik katar yemeğe Pilavın etrafı salata ve yoğurtla güzelce süslenir Bu süsleme elbette ağız tadına göre değişiklik gösterebilir


MALZEMELER


250 gr sotelik et

1 orta boy soğan

2 diş sarımsak

2 su bardağı pirinç

3 adet orta boy patates

Bezelye ve havuç konservesi

2 su bardağından biraz fazla sıcak su

3 kaşık tereyağı + 2 kaşık sıvıyağ

Kızartmak için sıvıyağ

Tuz, karabiber, pulbiber

İstenilen miktarda istenilen salata çeşitleri ve yeşillik


Maklube Yapılışı


Pirinci 1 saat önceden ılık suda ıslatın

Tencereye aldığınız etleri, suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin

Etler sert olduysa bir 1 su bardağı sıcak su ileve edip suyunu çektirin

1 kaşık tereyağını soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pulbiberer ekleyip 5-10 dk kavurun

Patatesleri küçük küçük küp şeklinde doğrayın ve sıvıyağda hafif kızartın

Tencerenizin dibini yağladıktan sonra Patateslerinizin bir kısmını yerleştirinin

Tercihen dibine eti yerleştirmeden önce küçük küçük doğradığım patateslerin bir kısmını yerleştirebilirsiniz Et tencereye yapışmasın diye

Patateslerinizin üzerine kavurmuş olduğunuz etinizi yerleştirin

Kızartmış olduğunuz patateslerin yarısını etlerin üstüne tek sıra halinde dizin

3 kaşık tereyağında pirinçleri tuzunu ilave ederek kavurun

Pirinçlerin üzerine bezelye ve havuç konservenizi ilave edip karıştırın

Tekrar etlerinizin geri kalan kısmını tencerinize pirinçlerin üzerine yerleştirin daha sonra geriye kalan patateslerinizi dizin

Patateslerin üzerine pirinçin yarısı dökün Kalan patatesleri de tek sıra halinde dizin ve kalan pirinci de ekleyip hafif bastırarak düzeltin

Üzerine 2,5 bardak sıcak su ilave edin Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar dibini yakmamaya dikkat ederek pişirin

Düz geniş bir tepsi ya da servis tabağına pişen pilavı ters çevirip etrafını arzu ettiğiniz salata çeşitleriyle süsleyip servis edinDilerseniz ara ara yoğurt da koyabilirsiniz

Attached Thumbnails










Alıntı Yaparak Cevapla