Konu
:
Maklube Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Maklube Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maklube Nasıl Yapılır
Maklube Tarifi
Maklube Nasıl Yapılır
Çok değişik bir yemek tarifi ile sizi başbaşa bırakıyorum
İsmi bile acayip değil mi? Maklube, kelime anlamıyla "ters çevirmek" mânâsına gelen, Ortadoğu`ya has ve binlerce yıllık geçmişi olan lezzetli bir yemektir
Yemeğin en büyük özelliği servis şeklidir
Bir sini içerisine tencere ters çevrilip tepesine vurularak kalıp şeklinde çıkarılan et ve pilav ayrı bir haz ve estetik katar yemeğe
Pilavın etrafı salata ve yoğurtla güzelce süslenir
Bu süsleme elbette ağız tadına göre değişiklik gösterebilir
MALZEMELER
250 gr
sotelik et
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
3 adet orta boy patates
Bezelye ve havuç konservesi
2 su bardağından biraz fazla sıcak su
3 kaşık tereyağı + 2 kaşık sıvıyağ
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber
İstenilen miktarda istenilen salata çeşitleri ve yeşillik
Maklube Yapılışı
Pirinci 1 saat önceden ılık suda ıslatın
Tencereye aldığınız etleri, suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin
Etler sert olduysa bir 1 su bardağı sıcak su ileve edip suyunu çektirin
1 kaşık tereyağını soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pulbiberer ekleyip 5-10 dk
kavurun
Patatesleri küçük küçük küp şeklinde doğrayın ve sıvıyağda hafif kızartın
Tencerenizin dibini yağladıktan sonra Patateslerinizin bir kısmını yerleştirinin
Tercihen dibine eti yerleştirmeden önce küçük küçük doğradığım patateslerin bir kısmını yerleştirebilirsiniz
Et tencereye yapışmasın diye
Patateslerinizin üzerine kavurmuş olduğunuz etinizi yerleştirin
Kızartmış olduğunuz patateslerin yarısını etlerin üstüne tek sıra halinde dizin
3 kaşık tereyağında pirinçleri tuzunu ilave ederek kavurun
Pirinçlerin üzerine bezelye ve havuç konservenizi ilave edip karıştırın
Tekrar etlerinizin geri kalan kısmını tencerinize pirinçlerin üzerine yerleştirin daha sonra geriye kalan patateslerinizi dizin
Patateslerin üzerine pirinçin yarısı dökün
Kalan patatesleri de tek sıra halinde dizin ve kalan pirinci de ekleyip hafif bastırarak düzeltin
Üzerine 2,5 bardak sıcak su ilave edin
Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar dibini yakmamaya dikkat ederek pişirin
Düz geniş bir tepsi ya da servis tabağına pişen pilavı ters çevirip etrafını arzu ettiğiniz salata çeşitleriyle süsleyip servis edin
Dilerseniz ara ara yoğurt da koyabilirsiniz
Attached Thumbnails
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul