Yalnız Mesajı Göster

Tas Kebabı Yemeği

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tas Kebabı Yemeği



Tas kebabı yapımı

Tas kebabı

Tas kebabı tarifi

Tas kebabı tarifi patatesli

Tas kebabı yapılışı

Tas kebabı nasıl yapılır

Tas kebabı nasıl yapılır oktay usta





Tas kebabı



Malzemeler

- 500 gram orta yağlı kırmızı et

- İki büyük kuru soğan

- Bir yemek kaşığı salça

- İki orta boy domates

- İki kaşık kadar yağ

- Yeteri kadar tuz ve su



Yapılışı

1- Orta yağlı etimizi kuşbaşı doğrayalım Güzelce yıkadığımız etimizin suyunu süzelim

2- Ayrı bir yerde tencereye yağı koyup, süzdürdüğümüz eti içine ilave edelim

3- Etin üstüne de küçük doğradığımız soğanları ekleyelim Et suyunu çekene kadar arasıra karıştırarak eti kavuralım

4- Kavurduğumuz ete salçayı ekleyelim Bir iki dakika karıştırarak ateşte tutalım Ardından kabuğunu soyup küçük parçalar halinde doğradığımız domatesleri ilave edelim Domatesli karışımı da 5 dakika ocakta pişirmeye devam edelim Bu sırada yemeğin suyunda parlak bir renk oluşacaktır

5- İsterseniz yemeğe su ilave edip, tencerenin kapağını kapatarak hafif ateşte pişirebilirsiniz Etin pişin pişmediği nasıl anlaşılır? Ocaktaki etten bir parça alın, iki parmağınızın arasında sıkıştırın Şayet et ezilirse pişmiştir O an tuzunu da ilave edebilir, birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alabilirsiniz Tas kebabı için kullanacağınız et koyun, kuzu veya dana eti olabilir Tas kebabı, pirinç pilavı ve patates püresi ile servis edilirse çok güzel olur










Alıntı Yaparak Cevapla