Konu
:
Tas Kebabı Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Tas Kebabı Yemeği
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tas Kebabı Yemeği
Tas kebabı yapımı
Tas kebabı
Tas kebabı tarifi
Tas kebabı tarifi patatesli
Tas kebabı yapılışı
Tas kebabı nasıl yapılır
Tas kebabı nasıl yapılır oktay usta
Tas kebabı
Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kırmızı et
- İki büyük kuru soğan
- Bir yemek kaşığı salça
- İki orta boy domates
- İki kaşık kadar yağ
- Yeteri kadar tuz ve su
Yapılışı
1- Orta yağlı etimizi kuşbaşı doğrayalım
Güzelce yıkadığımız etimizin suyunu süzelim
2- Ayrı bir yerde tencereye yağı koyup, süzdürdüğümüz eti içine ilave edelim
3- Etin üstüne de küçük doğradığımız soğanları ekleyelim
Et suyunu çekene kadar arasıra karıştırarak eti kavuralım
4- Kavurduğumuz ete salçayı ekleyelim
Bir iki dakika karıştırarak ateşte tutalım
Ardından kabuğunu soyup küçük parçalar halinde doğradığımız domatesleri ilave edelim
Domatesli karışımı da 5 dakika ocakta pişirmeye devam edelim
Bu sırada yemeğin suyunda parlak bir renk oluşacaktır
5- İsterseniz yemeğe su ilave edip, tencerenin kapağını kapatarak hafif ateşte pişirebilirsiniz
Etin pişin pişmediği nasıl anlaşılır? Ocaktaki etten bir parça alın, iki parmağınızın arasında sıkıştırın
Şayet et ezilirse pişmiştir
O an tuzunu da ilave edebilir, birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alabilirsiniz
Tas kebabı için kullanacağınız et koyun, kuzu veya dana eti olabilir
Tas kebabı, pirinç pilavı ve patates püresi ile servis edilirse çok güzel olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul