Yalnız Mesajı Göster

Abant Kebabı Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Abant Kebabı Nasıl Yapılır



Abant Kebabı Tarifi

Abant Kebabı nasıl yapılır


Bolu'lu ustaların vazgeçilmez yemeklerinden birinin tarifini sizlere aktaracağım dostlar Bir kere yapın hoşunuza giderse müptelası olacaksınız


Malzemeler


600 gr kuzu but eti,

4 adet patlıcan,

40 gr tere yağı,

1 adet kuru soğan,

4 gr toz karabiber,

50 gr mantar,

4 gr tuz,

Yarım bağ maydanoz,

2 adet domates,

25 gr domates salçası,

4 adet yeşil biber,

40 gr kaşar peyniri,

200 gr süzme yoğurt,

1 adet salatalık,

Yarım bağ dereotu


Abant Kebabı Yapılışı


Kuşbaşı doğranmış Kuzu eti tavada tere yağı ile sote edilir Doğranmış soğan, sivri biber, mantar, domates ilave edilir Salça, tuz, kekik, kara biber ve su konup pişirilir Patlıcanlar ızgarada pişirilip soyulur Ortaları karnı yarık gibi açılır Hazırlanan sote içine doldurulur Üzerine rende kaşar peyniri konur Fırında 175 o 6 veya 7 dakika piştikten sonra servis tabağına konur Cacıkla servis ediniz


Afiyet olsun dostlar










Alıntı Yaparak Cevapla