Yalnız Mesajı Göster

Testi Kebabı Burdur Yöresi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Testi Kebabı Burdur Yöresi



Testi kebabı burdur yöresi

Testi kebabı (Burdur yöresi)




Malzemeler

- Bir buçuk kilogram kadar orta yağlı koyun eti

- 30-40 tane ceviz iriliğinde soğan

- İki kaşık kadar yağ

- Bir tatlı kaşığı salça

- İki iri domates

- Tuz, kimyon ve karabiber


Yapılışı

1- Burdur yöresinin ünlü testi kebabını yapmak için öncelikle etinizi kuşbaşı doğrayın, yıkayıp güzelce süzün

2- Yemeğimiz çömlekte yapılıyor Çömlek özellikle alt kısmı su testisi benzeri, ağız kısmı ise geniş olursa yemek daha lezzetli olur Doğradığınız eti ve yağı testinin dibine yerleştirin

3- Testi kebabı en iyi mangalda olur Yanmış mangal kömürünün tam ortasına çukur açıp testiyi oturtturun

4- Kömürün közlerinin, çösleğin etrafında kaba değmesine özen gösterin Arasıra testiyi sağa sola hareket ettirip, silkeleyin ve etlerin eşit oranda pişmesini sağlayın

5- Etler suyunu çekip kavrulmaya başladığında üzerine ayıkladığınız soğanları, salçayı, doğradığınız domatesi ve tuzunu ekleyin İyice karışması için yine testiyi sağa sola silkeleyin

6- Testinin ağzını bir bez ile bağlayıp, etrafını hamurla sıvayın ve yeniden ateşe koyun

7- Testi kebabını yine mangalın tam ortasına oturtarak yaklaşık bir saat daha, ara sıra silkeleyerek pişirin Ateşten aldıktan sonra 20 dakika bekletin Çömleğin hamurla sıvanan ağzını açıp, yemeği servis tabaklarına koyun En üste kimyon ve karabiber serperek, servis yapın

8- Testi kebabı otun közüyle de yapılabilir










Alıntı Yaparak Cevapla