Konu
:
Beyinli Beykoz Kebabı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Beyinli Beykoz Kebabı Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyinli Beykoz Kebabı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
750 gr koyun eti
6 çorba kaşığı sıvıyağ
4 tane patlıcan
2 orta boy soğan
2,5 bardak su
1 tane koyun beyni
2 tane orta boy domates
1 kaşık tuz
Beyinli Beykoz Kebabı Yapılışı
Patlıcanları uzunlamasına dörder halinde doğradıktan sonra bunların üzerine tuz serperek yarım saat dinlendirin ve bu süre sonunda sıkıp yağda yalnız bir tarafları pembeleşinceye kadar kızartın
Sonra patlıcanları tavadan süzdürerek çıkartıp bir tarafa bırakın
Öte yandan etin kemiğini çıkararak altı parçaya bölün ve bunu da da kızgın yağda karartmadan kızartın
Sonra tavaya iki baş centilmiş soğanla birlikte, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılarak ufak ufak doğranmış domatesleri koyup bunları tavayı sallayarak üç dakika kadar pişirin
Sonra da içinde kebapları pişireceğiniz tencereye aktarma edin
Tenceredeki domatesli etlere sıvıyağ, tuz ve ılık su koyarak iki saat kadar pişirin
Etler yumuşayınca tencereyi ateşten alın ve iyice süzerek etleri bir başka kaba koyun bir tarafa bırakın
Etler ılınınca bunları teker teker teker alın ve üzerlerine kızarttığınız patlıcan dilimlerini serin
Diğer bir dilimi de aksi yönden ete sarın
İkişer patlıcan dilimine sarılmış bu etleri daha sonra ufak bir tepsiye düzgün olarak yerleştirin
öte yanda zarı soyulmuş ve haşlanmış beyni altı eşit parçaya bölerek patlıcan sarılı etlerin üzerine koyun, bunların da üzerine domates dilimleri oturtun ve tepsiye etlerin pişirildiği salçayı dökerek, kapağını kapatıp yarım saat hafif ateşte pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul