Konu
:
Cordon Bleu Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Cordon Bleu Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cordon Bleu Nasıl Yapılır
Cordon Bleu Tarifi
Cordon Bleu nasıl yapılır
Değişik bir tavuk yemeği ile karşınızdayız
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü – ikiye kesilmiş bir tarafından tutulan kelebek şeklinde ayrılmış ve dövülmüş)
4 dilim dana jambon
2 dilim cheddar peynir
1 yumurta
galeta unu
1 su bardağı beyaz şarap
6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı tereyağ
karabiber, tuz
Sos için
100 gr
krema
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı buğday nişastası
karabiber, tuz
Cordon Bleu Yapılışı
1- Dövülmüş tavuk göğsünü açın
İçine jamponu yerleştirin
Jamponun üstüne cheddar peynirini ya da kaşar peynirini koyun
Onun üstüne yeniden jambon koyuyoruz
Tavuk göğsünün diğer tarafını üstüne kapatıyoruz
Peynir dışına taşmamalı
Tavuk etinin açık olan tarafılarını açılmasın diye kürdanla kapatın
Diker gibi
2- Yumurtayı çırpıyoruz
Önce galeta ununa buladığımız tavukları sonra yumurtaya buluyoruz
Ardından yeniden galeta ununa buluyoruz
3- Tavanın içine sıvı yağı koyun
Üstüne hazırladığımız tavuğu koyup kısık ateşte pişinceye kadar kızartın
Piştiğini düşündükten sonra diğerinide aynı yöntemle pişiriyoruz
İki tavuğu aynı tavaya koyuyoruz
Şarabın yarsını döküyoruz
1-2 dakika buharlaşıncaya kadar pişiriyoruz
Tersini çevirip şarabın geri kalanını döküyoruz
Yine 1-2 dakika pişiriyoruz
Tereyeğından küçük parçalar alıp üstüne koyuyoruz
Eriyor kendiliğinden
4- Sos tavasında kremayı ve nişastayı koyuyoruz
Çırpıyoruz
Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz
İçine ezilmiş sarımsakları koyup baharat ekliyoruz
Kaynadıktan sonra kenara alıyoruz
5- Tavukları servis edeceğiniz tabağın içine krema sosunu yayıyoruz
Üstüne tavuğu koyup üstüne sos döküyoruz
Servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Attached Thumbnails
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul