Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Kebabı Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Kebabı Nasıl Yapılır



Şeftali Kebabı Tarifi

Şeftali Kebabı nasıl yapılır


Aslında bu yemeğin şeftali ile uzaktan yakından ilgisi yok Kebap ve köfte karışımı bir meyvanın adını almış ve olmuş şeftali kebabıTarihi bir sokak kebabcısı olan Ali usta bu kebabı keşfetmişMüşterileri çok beğenmiş ve adını sormusAli Usta kendi icat ettiği bir sey olduğu için ismini de kendi bulmuşŞEF ALİ KEBABI demiş Fakat seneler geçtikten sonra bu Şeftali Kebabı olmuş


Malzemeler

Yarım kilo dana kıyma

250 gr koyun gömlek

Yaklaşık 100 gr kuru soğan

yarım demet maydonoz

1 çay kaşığı tuz

biraz karabiber


Kıbrıs Mutfağı Şeftali Kebabı Yapılışı

Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayınMaydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyınDana kıymaya ilave ettiğin soğan, maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurunDaha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olurKasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazırladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırınKöfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirinIzgarada pişireceğiniz şeftali kebabınız afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla