Konu
:
Şeftali Kebabı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Şeftali Kebabı Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftali Kebabı Nasıl Yapılır
Şeftali Kebabı Tarifi
Şeftali Kebabı nasıl yapılır
Aslında bu yemeğin şeftali ile uzaktan yakından ilgisi yok
Kebap ve köfte karışımı bir meyvanın adını almış ve olmuş şeftali kebabı
Tarihi bir sokak kebabcısı olan Ali usta bu kebabı keşfetmiş
Müşterileri çok beğenmiş ve adını sormus
Ali Usta kendi icat ettiği bir sey olduğu için ismini de kendi bulmuş
ŞEF ALİ KEBABI demiş
Fakat seneler geçtikten sonra bu Şeftali Kebabı olmuş
Malzemeler
Yarım kilo dana kıyma
250 gr
koyun gömlek
Yaklaşık 100 gr kuru soğan
yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı tuz
biraz karabiber
Kıbrıs Mutfağı Şeftali Kebabı Yapılışı
Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayın
Maydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyın
Dana kıymaya ilave ettiğin soğan, maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurun
Daha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin
Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olur
Kasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazırladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırın
Köfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirin
Izgarada pişireceğiniz şeftali kebabınız afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul