08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşu Tarifi Oktay Usta
Turşu nasıl yapılır
Turşu Tarif
Turşu tutkunları ve müptelaları için kolay yoldan turşu yapmanın püf noktalarını sizlere madde madde güzelce analatacağım
Malzemeler
1 kilo dolmalık kırmızı biber,
yarım kilo havuç,
bir baş sarımsak,
tuz, sirke, zeytinyağı,
maydanoz,
1-1,5 bardak su
Turşu Hazırlanışı
Biberleri yıkayıp sap kısmına baş parmağınızla bastırarak çekirdeklerini çıkarın
Havuçları rendeleyin üzerine hafif tuz ekin
Biberlerin içini rendelediğiniz havuçlarla doldurup tepsiye sıralayın Tepsiye 1-1,5 bardak su koyun,200 derece fırında 15-20 dakika pişirin (biberler hafif yumuşayacak)
Biberleri sıcak sıcak kavanoza koyun, aralarına sarımsak ve maydanoz koyun Üzerine zeytinyağı, sirke ve tuz ilave edin
Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin İki hafta sonra yiyebilirsiniz
Not: tuz, sirke ve zeytinyağını göz kararı koydum o yüzden ölçü vermedim (biberlerin kendi suyu da çıkıyor üzerini sirke ve yağ ile tamamlayın, sirke tadını çok sevmeyenler sirke miktarını azaltıp tepsideki kendi suyundan koyabilirler
Yarım kiloluk cam kavanozlara 7-8 biber alıyor
Attached Images
|
|
|