Konu
:
Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır
Çerkez Tavuğu Tarifi
Çerkez Tavuğu nasıl yapılır
Malzemeler
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 ince dilim ekmek (bayat)
3 su bardağı ceviz içi
8 diş sarmısak
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
Çerkez Tavuğu Yapılışı
Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,
35-40 dakika pişirin
Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin
Servis tabağına düzgünce yerlestirin
Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın
Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın
Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın
Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın
Başka Bir Tarif
Malzemeler
1 Tavuk 2 Bardak ceviz içi 2 Dilim bayat ekmek içi 2-3 Kahve kaşığı kırmızı biber 1 Kahve kaşığı karabiber Tuz 1-2 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Avuç maydanoz yaprağı
Yapılışı:
Tavuğun içi temizlenir
Ocak alevinde alazlanır,yıkanır ve haşlanır
Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayırılıp servis tabağına alınır,tuz ve karabiber serpilir
Ceviz ayıklanıp makinadan geçirilir
Islatılıp sıkılmış ekmek içi ,kırmızı biber,tuz konup yoğurulur
İki kaşık da zeytinyağı ilave edilir
Avuç içinde sıkılıp çıkan yağ bir kaseye ayrılır
Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırıp ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir
Tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir
Üzeri ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir
NOT:İstenirse ceviz karışımına 1-2 diş dövülmüş sarımsak da konabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul