Konu
:
Tavuklu Garam Masala Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Garam Masala Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Garam Masala Nasıl Yapılır
Tavuklu Garam Masala Tarifi
Tavuklu Garam Masala nasıl yapılır
Pakistan ve Hindistan mutfağından bir esinti
Garam massala baharati:
- Kisnis
- kimyon
- kirmizi biber
- deniz tuzu
- tarcin
- kakule
- defne yapragi
- karanfil
- aci kirmizi biber
- aycicekyag
Malzeme
- 1 kg tavuk but
- 2 yemek kasigi garam massala
- 1 cay kasigi kimyon
- 1 kirmizi chili
- 4 dis sarimsak (ince kiyilmis)
- 1 buyuk sogan (ince kiyilmis)
- 1 cay kasigi kori
- 2 yemek kasigi kisnis (pisirirken ve servis yaparken ustune serpistirmek icin)
- yarim limon suyu
- 1 yemek kasigi salca
- 200 gr creme fraiche
Tavuklu Garam Masala Yapılışı
Tavuk butlarini iyi yikadiktan sonra tencereye alalim
Creme fraiche haric butun malzemeleri ekledikten sonra 2-3 yemek kasigi sivi yag ekleyin ve ocagi yakin
En dogru olani tavugu bir kac saat marine etmektir
Tavugun tam ustune cikacak kadar su ekledikten sonra ocagin altini kisip yaklasik 2 saat agir ateste pisirin
Tavuk yumusacik olacak ve cok az bir miktar su kalmis olacak
Su sos haline gelmis olmasi lazim
En son olarak creme fraiche ekleyip 1-2 dakika ocakta tutup alin
Sicak olarak servis yapin
Uzerine taze kisnis serpistirmeyi de unutmayalim!
NOT: Bu yemek kesinlikle kisnis'siz olmaz ve pilavsiz servis yapilmaz
Simdi garam massala nedir diye merak edeniniz olmustur
Garam massala karisik baharat anlamina geliyormus
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul