Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Garam Masala Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Garam Masala Nasıl Yapılır



Tavuklu Garam Masala Tarifi

Tavuklu Garam Masala nasıl yapılır


Pakistan ve Hindistan mutfağından bir esinti


Garam massala baharati:


- Kisnis

- kimyon

- kirmizi biber

- deniz tuzu

- tarcin

- kakule

- defne yapragi

- karanfil

- aci kirmizi biber

- aycicekyag


Malzeme


- 1 kg tavuk but

- 2 yemek kasigi garam massala

- 1 cay kasigi kimyon

- 1 kirmizi chili

- 4 dis sarimsak (ince kiyilmis)

- 1 buyuk sogan (ince kiyilmis)

- 1 cay kasigi kori

- 2 yemek kasigi kisnis (pisirirken ve servis yaparken ustune serpistirmek icin)

- yarim limon suyu

- 1 yemek kasigi salca

- 200 gr creme fraiche


Tavuklu Garam Masala Yapılışı


Tavuk butlarini iyi yikadiktan sonra tencereye alalim Creme fraiche haric butun malzemeleri ekledikten sonra 2-3 yemek kasigi sivi yag ekleyin ve ocagi yakin En dogru olani tavugu bir kac saat marine etmektir


Tavugun tam ustune cikacak kadar su ekledikten sonra ocagin altini kisip yaklasik 2 saat agir ateste pisirin Tavuk yumusacik olacak ve cok az bir miktar su kalmis olacak Su sos haline gelmis olmasi lazim En son olarak creme fraiche ekleyip 1-2 dakika ocakta tutup alin Sicak olarak servis yapin Uzerine taze kisnis serpistirmeyi de unutmayalim!


NOT: Bu yemek kesinlikle kisnis'siz olmaz ve pilavsiz servis yapilmaz


Simdi garam massala nedir diye merak edeniniz olmustur Garam massala karisik baharat anlamina geliyormus










Alıntı Yaparak Cevapla