Konu
:
Portakal Pelteli Panna Cotta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Pelteli Panna Cotta Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Pelteli Panna Cotta Tarifi
Portakal Peltesi İçin:
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı şeker
Panna Cotta İçin:
2 paket süt kreması (400 gr)
6 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı toz jelatin
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
Portakal Pelteli Panna Cottanın Hazırlanışı: Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin
Krema, pudra şekeri, nişasta, süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın
Ayrı bir kapta toz jelatini çok az sıcak su ile eritin
Kaynamadan önce karışıma ilave edin
Göz göz olana kadar pişirin
Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın
Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin
Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul