Konu
:
Mango Ve Yoğurt Köpüğü Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mango Ve Yoğurt Köpüğü Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mango Ve Yoğurt Köpüğü Tarifi
Mango Ve Yoğurt Köpüğü Tarifi
Mango Ve Yoğurt Köpüğü
Mango Ve Yoğurt Köpüğü Malzemeleri
*1 portakal
*2 büyük mango, dilimlenmiş
*1 çay kaşığı toz jelatin
*3 yemek kaşığı soğuk su
*300 ml yoğurt
*2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yumurta beyazı
Mango ve Yoğurt Köpüğü Tarifi
bir patates doğrayıcısı kullanarak portakaldan şeritler durumunda kabuk parçaları kesin
ufak keskin bir bıçakla kabukları kibrit çöpü büyüklüğünde kesin
Küçük bir tavada suyu bir taşım kaynatın
portakal kabuğu şeritlerim 2-3 dakika haşlayın
süzüp soğuk su altında tutun
tekrar süzüp kâğıt havluyla kurulayın ve bir kenara koyun
Portakalın suyunu sıkın ve hazırlanmış mangoları ve portakal suyunu blenderda püre durumuna getirin
aynı işlemi mangoları süzgeçten geçirip portakal suyunu ekleyerek de yapabilirsiniz
jelatini ufak bir tava içerisindeki suya dökün
5 dakika kadar bekleyin
jelatini çok kısık ateşte 1-2 dakika eriyinceye kadar ısıtın
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak erimiş jelatini mango püresinin üstüne dökün
yavaş yavaş yoğurdu ve pudra şekerim ekleyip karıştırın
Temiz kuru bir kapta yumurta, beyazını iyice çırpın
büyük metal bir kaşık kullanarak yumurta beyazım mango karışımına ilave edin
tadına bakıp gerekirse bir miktar daha pudra şekeri koyun
Köpüğü 4 tatlı kasesine koyup portakal kabuğu şeritleri ile süsleyin
2 saat içerisinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul