Konu
:
Mantarlı Biftek Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Biftek Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Biftek Nasıl Yapılır
Mantarlı Biftek Tarifi
Mantarlı Biftek nasıl yapılır
İtalyan Mutfağının lezzetli yemeklerinden sadece biri
Sizde deneyin denemekte fayda var zarar yok
Malzemeleri
2 parça dana biftek
3 yemek kaşığı Kuehne Balsamik Sos
Yarım kilo mantar
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Damak tadınıza göre Tuz, karabiber, kekik
Alüminyum folyo
Mantarlı Biftek Yapılışı
Bifteklere balsamik sirke sosunu sürün, buzdolabında 30 dakika bekletin
Mantarları sirkeli suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve orta kalınlıkta dilimleyin
Tavaya mantarları alıp suyunu çekene kadar pişirin
Ocaktan indirmeden önce tereyağ, tuz ve kekik ekleyin
Biftekleri dolaptan çıkarın
Tavaya sıvıyağ alıp iyice kızdırın ve biftekleri dizin
Çok yüksek ateşte bifteklerin iki tarafını 1 dakika kızartın
Fırın tepsisinin tabanını folyo ile kaplayın
Biftekleri yerleştirin
Hava almayacak şekilde üzerini folyoyla kaplayın
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
Bifteği fırından çıkarmadan 5 dakika önce tuz ve karabiberini ekleyin
Servis tabağına bifteği alın üzerine mantarları ekleyin
Yanında yoğurtlu patates salatası ve üzerine sirke dökerek servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Attached Thumbnails
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul