Konu
:
Ev Yapımı Turşu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ev Yapımı Turşu Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Yapımı Turşu Tarifi
Evde Turşu Nasıl Yapılır
Hanımlar turşu yapımı oldukca kolay gibi görünsede aslında incelik istiyen bir iştir tuzunu suyunu ayarlamak oldukca zordur bu konuda sizlere yardımcı olaiblmek adına ev Yapımı Tursu tarifi ve turşu yaparken dikkat etmeniz gereken inceliklere deyineceğiz
öncelikle turşu yapımında kullanacağınız kaplar Ev turşularında kullanılacak kapların seçimi önemlidir
En sağlıklısı cam kavanozlardır bu çokönemli aklınız bir köşesinde mutlaka bulunsun
Turşuların tuzlu suyunun hazırlanış şekilleri şöyle
1-%5 tuzlu su yapmak için : 50 gr
Yıknamış, temizlenmiş tuz tartılarak 1 litre suda eritilir
Eğer tuzlu su miktarı bir litreden fazla olacaksa o zaman suyun her litresi için 50 gr
Tuz hesap edilir
Eğer tuzu tartmak mümkün değil ise; o zaman % 5 lik tuzlu su pratik olarak şöyle yağılabilir : Suyun her litresi için tuzdan 3 yemek kaşığı dolusu ölçülerek alınır ve 1 litre suda eritilir
2-%6 lık tuzlu su yapmak için : Her bir litre için 60 gr
tuz tartılarak eritilir
Pratikte suyun her litresi için 3 yemek kaşığı ve 3 çay kaşığı dolusu hesap edilir
3-% 10 luk tuzlu su için : 1 litreye 100 gr
tuz, pratikte 1 litre suya 6 yemek kaşığı dolusu tuz gereklidir
4-%12 lik tuzlu su için : 1 litre suda 120 gr
tuz, pratikte 6 yemek kaşığı dolusu ve 6 çay kaşığı dolusu tuz kullanmak gereklidir
Hemen ev Yapımı bir turşu tarifi verelim örnek olarak
Salatalık Turşusu
Gerekli Malzemeler
1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz
Salatalık Turşunun Yapılışı
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın
En uygun çesit kornişon'dur
İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v
b
kirleri yıkayın
- Salatalıkları kavanoza doldurun
tuzunu uzerine ilave edinSarımsaklarınıkavanoza yerleştirin
Sirkeyi içine boşaltın Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın
Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin
Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra tüketilmeye hazırdır bakarsınız zaten tadından ve renginden anlaşılır yenme zamanına gelip gelmediği
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul