Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır



Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav nasıl yapılır


Malzemeler


1 Adet tavuk göğsü ve 3 adet baget but

1 Adet sogan

2 bardak pirinç

3 kaşık domats ve 3 kaşık biber salçası

tuz, karabiber, pul biber

Tavuk suyu, normal su


Tavuklu Pilav Yapılışı


Tavuk göğsü ve butlarını üzerini geçecek kadar su ile pişirin Sonra etleri kemiklerden ayırıp küçük parçalar haline getirin


Pirinci yıkayıp, suyunu süzüp bir borcama yayın Pirinçlerin üzerini tavuk parçaları ile kaplayın


Soganı küçük kareler halinde dograyıp bir tavada az yagda pembeleştirip içine salçaları, baharatları ve tuzu ekleyip az kavurun


İçine 1,5 bardak normal soguk suyu ekleyin, karıştırıp tavukların üzerine bu karışımı dökün


3 bardak ılık tavuk suyunu da ilave edip, üzerine biraz daha pul biber serpiştirin


Fırının orta bölümünde pirincler pişene ve aynı pilav gibi suyunu çekene dek pişirin


Fırının üst bölmesinde; tavuk parçalarını kızartın










Alıntı Yaparak Cevapla