Konu
:
Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır
Tavuklu Pilav Tarifi
Tavuklu Pilav nasıl yapılır
Malzemeler
1 Adet tavuk göğsü ve 3 adet baget but
1 Adet sogan
2 bardak pirinç
3 kaşık domats ve 3 kaşık biber salçası
tuz, karabiber, pul biber
Tavuk suyu, normal su
Tavuklu Pilav Yapılışı
Tavuk göğsü ve butlarını üzerini geçecek kadar su ile pişirin
Sonra etleri kemiklerden ayırıp küçük parçalar haline getirin
Pirinci yıkayıp, suyunu süzüp bir borcama yayın
Pirinçlerin üzerini tavuk parçaları ile kaplayın
Soganı küçük kareler halinde dograyıp bir tavada az yagda pembeleştirip içine salçaları, baharatları ve tuzu ekleyip az kavurun
İçine 1,5 bardak normal soguk suyu ekleyin, karıştırıp tavukların üzerine bu karışımı dökün
3 bardak ılık tavuk suyunu da ilave edip, üzerine biraz daha pul biber serpiştirin
Fırının orta bölümünde pirincler pişene ve aynı pilav gibi suyunu çekene dek pişirin
Fırının üst bölmesinde; tavuk parçalarını kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul