Konu
:
İtalyan Usulü Gevrekler
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Usulü Gevrekler
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Usulü Gevrekler
İtalya orijinli bu tarifler, iki kez fırınlanmış anlamına gelen "biscotti" adıyla anılıyor
Malzemeler
80 gr tereyağı (oda ısısında)
2/3 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
yarım cay kaşığı tuz
1 paket vanilya
4 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 bardak un
1,5 su bardağı tuzsuz şamfıstığı
Yapılışı
Öncelikle geniş bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin
Fırınınızı 175-180 dereceye ayarlayın
Mikserinizin karıştırma kabında tereyağını biraz çırpın, yeterince yumuşaksa şekeri, kabartma tozu ve tuzu ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın
Vanilya ve yumurtaları ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın
Limon kabuğu rendesini ve mikserle karıştırabileceğiniz miktardaki unu ilave edip çırpmaya devam edin
Hamur koyulaşınca mikseri durdurup, unun geri kalanını ve şamfıstıklarını kaşıkla hamura yedirin
Ele biraz yapışan bir hamur elde edeceksiniz
Bu hamuru unlanmış tezgahın üzerine alıp 3 parçaya bölün
Her bir parçayı ellerinizi unlayarak 5 cm eninde ve 20 cm boyunda şeritler haline getirin
Kabarma payı bırakarak şeritleri aralıklı olarak tepsinize yerleştirin
Pişmeden önceki ve sonraki hallerini aşağıda görebilirsiniz
Isıtılmış fırında 20-25 dakika pişireceğiniz hamurları tel ızgara üzerinde yarım saat kadar soğumaya bırakın
Ne kadar soğurlarsa o kadar rahat kesilebilirler
Ama eğer aceleniz varsa ve fırını tekrar ısıtmak benim gibi size de israf gibi görünüyorsa, ılıkken kesmeye de başlayabilirsiniz
Ekmek tahtasının üzerine aldığınız somunları 1,5 cm kalınlığında verev olarak dilimleyin
Tırtırlı bir ekmek bıçağı işinizi kolaylaştıracaktır
Dilimleri aynı tepsiye yatık olarak dizin
Biraz yakın yerleştirirseniz aynı tepsiye sığıyorlar
Sıcak fırına verip önce bir yüzlerini 8-10 dk, sonra alt-üst edip diğer yüzlerini bir o kadar daha fırınlayın
Fırınlar arasında farklılıklar olduğundan, saatten ziyade gözlerinize güvenmenizi ve gevrekler sararıp altın rengi alınca fırından çıkarmanızı tavsiye ederim
Soğuyan gevrekleri teneke kutuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz
Yaklaşık 36 parça çıkıyor ve her biri 90 kalori
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul