08-31-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Baklava-Cevizli Baklava Yapılışı
Cevizli Baklava-Cevizli baklava yapılışı
Cevizli Baklava
Cevizli baklava yapılışı
Cevizli baklava tarifi oktay usta
Cevizli baklava tarifi
cevizli baklava tarifi resimli

MALZEMELER
1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı
Nişasta
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
7,5 su bardağı un
1 tutam tuz
6 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Bir kaba un, yumurta, süt, sıvıyağ ve bir tutam tuz koyup yumuşak bir hamur tutun
Hamurdan eşit büyüklükte 20 adet beze yapın
Bezeleri, nişasta yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın
Yufkaların arasına erimiş tereyağı sürün
5 tanesini üst üste koyup ince bir yufka elde edin ve yağlanmış fırın kabına serin
Üstüne 2 yemek kaşığı yağ gezdirin
Kalan 5 tanesine de aynı işlemi yapıp, tepsiye yerleştirin
Üstüne dövülmüş ceviz serpin
Diğer bezeleri de baklava yufkası olarak açıp, aralarını yağlayarak fırın tepsisine serin
Yıldız biçiminde dilimleyin, en üste kalan erimiş yağı dökün 150 derecelik fırında 35 dakika pişirin
Baklava soğuyunca şerbetini hazırlayın
Şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın
Limon suyunu ekleyip, ocaktan alın
Şerbetli tatlıların ilkesi hamurun ya da şerbetin birinin sıcak diğerinin soğuk olmasıdır
Baklava soğuyunca üzerine sıcak şerbeti gezdirin
Afiyet olsun
|
|
|
|