Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Baklava-Cevizli Baklava Yapılışı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Baklava-Cevizli Baklava Yapılışı



Cevizli Baklava-Cevizli baklava yapılışı

Cevizli Baklava

Cevizli baklava yapılışı

Cevizli baklava tarifi oktay usta

Cevizli baklava tarifi

cevizli baklava tarifi resimli




MALZEMELER

1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı

Nişasta

1 adet yumurta

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı sıvıyağ

7,5 su bardağı un

1 tutam tuz

6 su bardağı tozşeker

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI

Bir kaba un, yumurta, süt, sıvıyağ ve bir tutam tuz koyup yumuşak bir hamur tutun

Hamurdan eşit büyüklükte 20 adet beze yapın

Bezeleri, nişasta yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın

Yufkaların arasına erimiş tereyağı sürün

5 tanesini üst üste koyup ince bir yufka elde edin ve yağlanmış fırın kabına serin

Üstüne 2 yemek kaşığı yağ gezdirin

Kalan 5 tanesine de aynı işlemi yapıp, tepsiye yerleştirin

Üstüne dövülmüş ceviz serpin

Diğer bezeleri de baklava yufkası olarak açıp, aralarını yağlayarak fırın tepsisine serin

Yıldız biçiminde dilimleyin, en üste kalan erimiş yağı dökün 150 derecelik fırında 35 dakika pişirin

Baklava soğuyunca şerbetini hazırlayın

Şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın

Limon suyunu ekleyip, ocaktan alın

Şerbetli tatlıların ilkesi hamurun ya da şerbetin birinin sıcak diğerinin soğuk olmasıdır

Baklava soğuyunca üzerine sıcak şerbeti gezdirin

Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla