Konu
:
Pelit Bohça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pelit Bohça Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pelit Bohça Tarifi
Pelit Bohça Nasıl Yapılır
Malzemeler
1 Su bardağı su
2 Adet yumurta
750 Gr margarin
1 Çay kaşığı limon tuzu
2 Çay kaşığı tuz
1 Kg un
4 Su bardağı dövülmüş ceviziçi
1 Su bardağından az toz şeker
Üzerine :
Yarım su bardağı antepfıstığı
Şerbeti için :
2 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Pelit Bohça Yapılışı
Suyu, yumurtayı, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın
üzerine unu ilave edin ve karıştırıp buzdolabına alın
Yarım saat dinlendirin
5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin
Dövülmüş cevizi ve şekeri karıştırın ve yuvarlak hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın
Kenarlarını içeri doğru kıvırın
Dilerseniz çatalla şekillendirin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin
Şerbetini hazırlayın ; bunun için su ve şekeri kaynatın
İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin
Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin
Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpin
Soğuyunca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul