08-31-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sevgililer Günü Pastası Tarifi
Frambuazlı pasta
Malzemeler:
pandispanyası için
4Yumurta
4Fincan şeker
4Fincan un
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya limon kabuğu rendesi
Kreması için:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
4 kaşık un
vanilya
1 yumurta
1 paket kremşanti
Karıştırarak muhallebi gibi pişirin daha sonra mikserle 5 dk çırpın içine kremşantiyi de ilave edip tekrar çırpın dolapta sertleşmesi için 15 dakika kadar bekletin Üzeri için de 1 paket kremşanti, frambuaz, çok az pembe gıda boyası
Hazırlanışı: Önce yumurtalar ve seker mikserle çırpılır Toz olan malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır ve bu yumurtalı harca katılır karıştırılır Önceden yağlanmış, unlanmış kelepçeli kalıba boşaltılır 175 derecede 35 dakika kadar pişirilir Kekimiz soğuyunca ortadan ikiye keselim Daha sonra arasına kremamızı sürüp meyvelerimizi dizelim Diğer yarısını da kapatıp çok az gıda boyası koyduğumuz kremşantiyle her yerini kaplayalım Bir gün dinlendirip servis ederseniz çok daha güzel ve yumuşak olur
Fıstıklı Pasta
Malzemeler:
6 adet yumurta
2 bardak şeker
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr margarin
2 yemek kaşığı yer fıstığı
Hazırlanışı: 6 yumurtayı tozşekerle iyice çırpın İçine erimiş margarini atıp karıştırın Fıstıkları mikserde un haline gelene kadar kıyın, tozşeker ve yumurta karışımına ilave edin Kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave edip çırpın Bu karışımı yağlanmış fırın kabına koyun 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp buzdolabında 30 dakika bekletin Soğuyan keki ortadan enlemesine kesip içine önce krem şanti, sonra fıstık ezmesi sürün Krem şantinin kalanını spatula yardımıyla kekin üzerine sürüp fıstıkla kaplayın
Meyveli Tart
Malzemeler:
Taban:
100 gram yumuşak tereyağı
1 adet hafif çırpılmış yumurtanın yarısı (yarısı kremada kullanılacak)
1/2 kahve fincanı yoğurt
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Krema:
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tozşeker
1 adet çırpılmış yumurtanın diğer yarısı
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1/3 paket (200gr lık) labne peyniri ( 70 gr kadar)
Hazırlanışı: 1 yumurtayı hafifçe çatalla çırpıp yarısını taban hamurunu hazırlayacağınız kaba alın Tereyağını, yoğurdu, pudra şekerini ve vanilyayı elinizle karıştırın Kabartma tozunu ve unu (azar azar) ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun 10 dakika dinlendirin Tart kalıbına hamuru yayın Kenarları yüksek tutun Çatalla ortasını bolca delin Önceden 175º C' de ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin Kreması için bütün malzemeleri küçük bir tencerede karıştıra karıştıra, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ocağın üzerinden alın ve arada bir karıştırarak biraz soğutun Ilınmış tart tabanının ortasına kremayı yayın Buzdolabına kaldırın Servis yapacağınız zaman meyveleri dizin Bazı meyveler karardığı için servisten önce dizilmesi önerilir Meyveleri dizip üzerine tart jölesi döküp öyle de buzdolabına kaldırabilirsiniz
Muzlu rulo pasta
Malzemeler:
Kek malzemeleri:
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Krema malzemeleri: litre süt
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao
1,5-2 muz
hindistan cevizi
isterseniz dövülmüş ceviz
Kekin hazırlanması: 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin Unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın ) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin ) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)
Kremanın hazırlanması: 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın Soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın (çok soğuk olmasın)Ilıyınca ruloyu açın Üzerine bolca kremadan sürün (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün Üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serpin
Profiterollü pasta
Malzemeleri:
Paket kakaolu hazır pasta keki
Profiterol için:
125 gr margarin
1/2 su bardağı süt
12 çorba kasığı un
1/2 su bardağı su
5 yumurta
1 tutam tuz
İçinin beyaz kreması için:
3 su bardağı süt
2 çorba kasığı un
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kasığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Çikolata kreması:
2,5 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata
1 çay kaşığı sıvı yağ
Krem şanti:
1 paket krem şanti
yarım su bardağından biraz fazla süt
Profiterol yapılışı: Bir tencereye su, süt ve yağ eklenir, kısık ateşte yağ eriyene kadar hafifçe karıştırılır Yağ eriyip hafif kaynayınca tuz ve un eklenir tahta kaşıkla helva yapar gibi yaklaşık 10 dakika kısık ateşte karıştırılarak pişirilir Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek eklenerek yoğurulur Köşesi kesilmiş bir naylon torbaya konularak, yağlanmış fırın tepsine aralıklı olarak, pin pon topu büyüklüğünde sıkılır: Önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir, soğuyunca içlerine krema enjektörü ile beyaz krema sıkılır
Beyaz krema yapılışı: Vanilya dışında bütün malzemeler azar azar süt ilave edilerek, pütür kalmayacak şekilde ezilir Daha sonra ocakta karıştırılarak pişirilir Bir taraftan süt ve krem şanti hazırlanır, karışım soğuduktan sonra, krem şanti ve vanilya eklenerek mikserle çırpılıp enjektöre doldurulur
Çikolata kreması yapılışı: Çikolata ve yağ dışındaki malzemeler tencereye konarak kısık ateşte yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir Çikolata ve yağ eklenerek karıştırılarak eritilir
Pastanın yapılışı Profiterollerin içine beyaz kreme sıkılır Hazır pasta kekinin her katına bolca krem şanti sürülür Pastanın her tarafı şantiyle kaplanır
|
|
|