Konu
:
Doğum Günü Pastaları Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Doğum Günü Pastaları Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Doğum Günü Pastaları Tarifi
Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır
Çikolatalı Doğum Günü Pastası
Malzemeler:
1/2 paket margarin
5 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı un (elenmiş)
1 çorba kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 fincan Antep fıstığı
1
5 çay bardağı çokokrem (üzerine sürmek için)
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 /2 su bardağı süt
2
5 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
Çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım
Şekeri ilave ederek bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpalım
Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyelim ve çırpma kabımıza alalım
Mikserin en düşük ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım
170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirelim
Keskin bir bıçak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parçaya ayıralım
Başlayalım ara kremasını hazırlamaya
Unu ve şekeri tencereye alıp, çok az süt ile ezip, topaksız bulamaç kıvamına getirelim ve sütün tamamını ilave edelim
Ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım
Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştıralım
Soğuduğunda pastanın alt katının üzerine sürüp, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim
3 Pastanın diğer katını kremanın üzerine oturtalım
Çokokremi 1/2 paket margarinle birlikte benmari usulü ağır ateşte eritelim
Pastanın üzerine ve yanlarına sürelim
Üzerine bolca Hindistan cevizi serpelim veya çikolata rendesi serpiştirelim
Ya da 1/2 çay bardağı süt ve yarım paket krem şantiyi mikserle çırparak koyulaştıralım
Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın üzerine sıkarak süsleyelim
Afiyet Olsun
Frambuazlı Yaşpasta Tarifi
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
25 gr kakao
1 paket kabartmatozu
2 paket vanilya
1/2 su bardağı nişasta
1 kahve fincanı sıcak su
Krema İçin:
2 kaşık nişasta
1 tepeleme kaşık un
3 bardak süt
8 kaşık şeker
2 yumurta sarısı
50 gr margarin
Üzerinin Kreması ve Sosu İçin:
1 paket orman meyveli kremşanti
1 su bardağı süt
1 paket ahududu ve çilekli meyveli sos
2,5 çay bardağı su
Yapılışı:
Önce yumurtalar şeker ile köpük köpük olana kadar çırpılır
Kuru malzemeler ayrı bir yerde karıştırılıp yumurtalara eklenir bu aşamadan sonra fazla çırpmadan yağlayıp unladığımız kalıbımıza dökülür ve önceden ısıttığımız fırınımızda kürdanımız temiz çıkana kadar pişirilir
Krema malzemeleri de bir tencerenin içine alınıp karıştırarak pişirilir
Ocatan indirildikten sonra yağı eklenip mikserle iyice çırpılır
Dinlenen kekimiz üç eşit parçaya kesilir katar istenirse şekerli su ile veya sulandırılmış reçel ile ıslatılıp krema ve frambuazlar döşenir
Bütün katlar bu şekilde döşenir
Kremşanti süt ile çırpılır pastanın üzeri kaplanır
Sos üzerinde yazıldığı gibi 2,5 çay bardağı su ile pişirilir iyice soğuyunca pastanın üzerine dökülür
Sosu karıştırarak soğutalım ki kaymak tutmasın
Sıcak dökersek şantiyi eriteceği için iyice soğutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul