Konu
:
Osmanlı Çöreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Çöreği Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Çöreği Tarifi
Osmanlı Çöreği nasıl yapılır
Malzemeler
250 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
2 soğan
Tuz ve karabiber
Yarım kilo has baklavalık un
1 çaybardağtsüt
1 çay bardağı şeker
10 adet bisküvi veya bayat ekmek
5-6 elma
2 yumurta
1 çay bardağı tereyağı
100 gr dövülmüş ceviz
Tarçın, karanfil
Osmanlı Çöreği Yapılışı
1- Süt, yumurta, yağ karıştırılır
Un ilave edilip iyice yoğrulur
Hamur ikiye bölünür
Oklava ile açılır
2- Temiz bir bezin üzerine, hamur yayılır
Erimiş tereyağı ile yağlanır
Elle çeke çeke büyütülür
Büyüyen hamur ortadan ikiye ayrılır
3- Kesilen yan yufkaya içi yerleştirilip sofra bezi kaldırılarak yuvarlanır
İki tane uzun rulo hamurunuz olacaktır
10-15 santimlik parçalara bölünüp yağlanmış tepsiye dizilir
4- Diğer yufka da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir
Kızgın fırına verilir
5- Fırından çıkınca sıcakken bol pudra şekeri serpilir
içinin Hazırlanması: Elmaların kabuğu soyulup rendelenir
Ceviz dövülerek elmaya karıştırılır
Bisküvi veya bayat ekmek ufalanıp elmaya karıştırılır
Tarçın, karanfil katılıp karıştırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul