Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Çöreği Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Çöreği Tarifi



Osmanlı Çöreği nasıl yapılır


Malzemeler

250 gr kıyma

Yarım demet maydanoz

2 soğan

Tuz ve karabiber

Yarım kilo has baklavalık un

1 çaybardağtsüt

1 çay bardağı şeker

10 adet bisküvi veya bayat ekmek

5-6 elma

2 yumurta

1 çay bardağı tereyağı

100 gr dövülmüş ceviz

Tarçın, karanfil


Osmanlı Çöreği Yapılışı

1- Süt, yumurta, yağ karıştırılır Un ilave edilip iyice yoğrulur Hamur ikiye bölünür Oklava ile açılır

2- Temiz bir bezin üzerine, hamur yayılır Erimiş tereyağı ile yağlanır Elle çeke çeke büyütülür Büyüyen hamur ortadan ikiye ayrılır

3- Kesilen yan yufkaya içi yerleştirilip sofra bezi kaldırılarak yuvarlanır İki tane uzun rulo hamurunuz olacaktır 10-15 santimlik parçalara bölünüp yağlanmış tepsiye dizilir

4- Diğer yufka da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir Kızgın fırına verilir

5- Fırından çıkınca sıcakken bol pudra şekeri serpilir

içinin Hazırlanması: Elmaların kabuğu soyulup rendelenir Ceviz dövülerek elmaya karıştırılır Bisküvi veya bayat ekmek ufalanıp elmaya karıştırılır Tarçın, karanfil katılıp karıştırılır












Alıntı Yaparak Cevapla