Konu
:
Paçanga Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Paçanga Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paçanga Tarifi
Paçanga nasıl yapılır
Malzemeler
-20 gr eritilmiş margarin
-2 su bardağı un
-1 çay bardağı ılık su
-1 yumurta
-Tuz
İç malzeme;
-150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
-150 gr çemensiz pastırma
-2 sivri biber
-2 domates
Kızartmak için;
-Ayçiçek yağı
Paçanga yapılışı
-Unu eleyip ortasını havuz gibi açın
Yumurta,tuz ve azar azar ılık su ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat bekletin
Hamuru yarımyumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp 20 cm çapında açın
Elde ettiğiniz yufkaların her birini 8 üçgen elde edecek şekilde kesin
Sivri biberleri temizleyip doğrayın
Domatesleri soyup doğrayın
Pastırmaları kalın şeritlere kesin
-Domates,biber,kaşar peynir ve pastırmayı bir kaba alıp harmanlayın
Önceden hazırladığınız üçgen yufkaların üzerine eritilmiş margarini çok ince bir tabaka olacak şekilde sürün
Pastırmalı harcı yufkaların geniş tarafına yayıp kenar kısımlarını hafifçe içe doğru katlayın
Geniş bir rulo şeklinde sarıp börekleri hazırlayın
Ayçiçek yağını tavada kızdırıp börekleri çevirerek kızartın
KAğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul