Konu
:
Ev Yapımı Biscotti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ev Yapımı Biscotti Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Yapımı Biscotti Tarifi
Biscotti Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı fındık, irice doğranmış
120 gram bitter çikolata, irice doğranmış
2 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
90 gram tereyağı, oda sıcaklığında
Yapılışı:
Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın
Unu, kakaoyu, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu orta boy bir kaba eleyin
büyük bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını 3-4 dakika boyunca iyice yumuşayana kadar çırpın
Ardından şekeri ilave edip 3-4 dakika daha çırpın
Hafif çırpılmış 2 yumurtayı ilave edip 5 dakika daha çırpın
Unlu karışımı azar azar ekleyin ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar karıştırın
En son olarak fındıkları ve çikolata parçalarını ekleyin ve tahta bir kaşıkla tekrar karıştırın
Ellerinizi iyice unlayarak bu kabın içindeki hamurun yarısını elinize alın ve 30 cm uzunluğunda bir rulo haline getirin ve parşömen kağıdının üzerine çapraz olarak yerleştirin
Diğer yarısıyla da bu işlemi tekrarlayın
Fırında 25 dakika kadar pişirin
Pişirme süresinin yarısında tepsiyi çevirin
Eğer iki ayrı tepside pişiriyorsanız tepsilerin yerlerini de mutlaka değiştirin yoksa altta duran rulonun altı çok pişecektir
Rulolarınızı fırından aldıktan sonra 20-30 dakika kadar soğumasını bekleyin
Ardından ruloları bir bıçak yardımıyla verev olarak 1
5 – 2 cm genişliğinde dilimlere kesin
Tel bir fırın tepsisine dizin ve 30 dakika daha pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul