Yalnız Mesajı Göster

Midye Tatlısı Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Tatlısı Tarifi



Midye tatlısı tarifi

midye tatlısı





MALZEMELER:

1 yumurta

yarım p yaşmaya

1 çay b sıvıyağ

1 çay b süt

1 fiske tuz

alabildiği kadar un

iç harcı için:

1 su b iri çekilmiş ceviz

şerbeti için:

3,5 su b su

3,5 su b tozşeker

yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI:

İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak çırpılır

daha sonra azar azar un ilave edilirbu arad şerbeti de hazırlanır

başka bir kapta kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak hamura

ilave edilerek yoğrulurhazırlanan hamur 10 - 12 bezeye bölünür

bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6'şar 6'şar istenirse

tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur daha sonra

hamur tepsi büyüklüğünde açılıraçılan hamur sıkıca sarılırrolu

haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir

hamur daha sonra1' er paramak arayla kesilirkesilen hamur yan

yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılıriçine ceviz konularak

kapatılıryağlanmış tepsiye dizlir üzerine eritilmiştereyağı sürülerek

önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilirpişen tatlı fırından

çıkarılarak tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti verilir










Alıntı Yaparak Cevapla