Konu
:
Midye Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Midye Tatlısı Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midye Tatlısı Tarifi
Midye tatlısı tarifi
midye tatlısı
MALZEMELER:
1 yumurta
yarım p
yaşmaya
1 çay b
sıvıyağ
1 çay b
süt
1 fiske tuz
alabildiği kadar un
iç harcı için:
1 su b
iri çekilmiş ceviz
şerbeti için:
3,5 su b
su
3,5 su b
tozşeker
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak çırpılır
daha sonra azar azar un ilave edilir
bu arad şerbeti de hazırlanır
başka bir kapta kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak hamura
ilave edilerek yoğrulur
hazırlanan hamur 10 - 12 bezeye bölünür
bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6'şar 6'şar istenirse
tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur
daha sonra
hamur tepsi büyüklüğünde açılır
açılan hamur sıkıca sarılır
rolu
haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir
hamur daha sonra1' er paramak arayla kesilir
kesilen hamur yan
yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır
içine ceviz konularak
kapatılır
yağlanmış tepsiye dizlir
üzerine eritilmiştereyağı sürülerek
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir
pişen tatlı fırından
çıkarılarak tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti verilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul