Yalnız Mesajı Göster

Macar Usulü Tavuk Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Macar Usulü Tavuk Tarifi



Macar Usulü Tavuk Tarifi


4 yemek kaşığı sana yağı

350 gr tavuk kanadı

15 gr kırmızıbiber

Aldığı kadar tuz

400 gr kemiksiz tavuk göğüs eti

Aldığı kadar karabiber

45 su bardağı krema

105 gr konkâse domates

1 adet soğan

35 su bardağı tavuk suyu


Sana'yı bir tavada kızdırın Yağ kızıp kahverengileşmeye başlayıncaya kadar tavuk etlerini ilave edip her iki taraflarını da kızartın Soğanı ekleyip renk aldırmadan sote edin Kırmızıbiberi katıp karıştırın Tavanın üzerine bir kapak kapatın Kısık teşte ara sıra çevirerek tavukları iyice pişirin Tavukları tavadan alıp, sıcak olarak bir kenarda bekletin Konkase domates, tavuk suyu ve krema ile ile yansayfadaki sosu hazırlayın Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin Tuz ve karabiberini ayarlayın Ateşten alın Sosu ince bir süzgeçten geçirip, süzdürün Oval bir servis tabağının çevresine sebzeli pilav döşeyin Ortasına tavukları yerleştirip üzerine sosunu da dökerek servis yapın


alıntı










Alıntı Yaparak Cevapla