Konu
:
Sadeyağ
Yalnız Mesajı Göster
Sadeyağ
08-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sadeyağ
Alm
Kochbutter (f), Fr
Buerre (m) de cuisine, İng
Clarified butter
Su ve diğer elemanlarından hemen hemen ayrılarak, yağ nisbeti % 99’a çıkarılmış bir tereyağ çeşididir
Dayanıklılığın fazla olması, saklama ve taşıma güçlükleri olan yerlerde, bu arada Güneydoğu Anadolu’da çok kere tereyağların sadeyağ hâline sokulmasına yol açmıştır
Yapımı çok basittir
Eritilecek tereyağı bir kazana alınır, 50°C’ı geçmeyen bir sıcaklıkta yavaş yavaş eritilir
Üstte beliren köpükle dipte toplanan su ve tortudan ayrılır
İsteğe göre % 1 nispetinde tuzlanır ve tenekelere boşaltılarak soğukta muhâfaza edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul